avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator statutar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator statutar

Un SRL are 4 asociati.Administratorul statutar numit si inregistrat la camera de comert intra in concediu pt crestere copil.Ce trebuie facut in acest caz?Trebuie numit alt administrator si inregistrat la camera de comert sau poate sa ramana in continuare primul administrator chiar daca in fapt nu se poate ocupa de firma?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 21:19, 9 Decembrie 2010
Desemnati alt administrator printr-o hotarare AGA si impreuna cu un act constitutiv actualizat, specimenul de semnatura, declaratia si copia dupa actul de identitate ale noului administrator le depuneti la registrul comertului. Actele le puteti intocmi la avocat, notar sau in cadrul serviciului de asistenta de la registrul comertului si v-ar pute costa in jur de 300 ron la care se adauga tariful de la registru inca vreo 250 ron.
Administratorul poate delega altor persoane drepturile de a administra firma.
Asa nu aveti nevoie sa inregistrati la ORC schimbarea. Dupa concediu administratorul revine fara a fi necesara din nou mentionarea la ORC.
Cel mai corect este sa desemnati un alt administrator si sa inregistrati modificarea la ONRC.
cip200 a scris:

Cel mai corect este sa desemnati un alt administrator si sa inregistrati modificarea la ONRC.


De ce ar fi corect sa se numeasca administrator si sa se inscrie la ORC? Pentru a se plati taxe, avocati, consilieri si altii?

Legea 31/90 Art. 71
(1) Administratorii care au dreptul de a reprezenta societatea nu il pot transmite decat daca aceasta facultate li s-a acordat in mod expres.
(2) In cazul incalcarii prevederilor alin. (1), societatea poate pretinde de la cel substituit beneficiile rezultate din operatiune.
(3) Administratorul care, fara drept, isi substituie alta persoana raspunde solidar cu aceasta pentru eventualele pagube produse societatii.

Deci asociatii iau hotararea (pe care administratorul este obligat sa o execute) ca administratorul sa transmita temporar dreptul de a reprezenta societatea unei alte persoane, chiar desemnata de asociati. (hotararea AGA).

Si asa salveaza 2 modificari cu inscrieri la ORC cu toate taxele aferente. =D>
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
kappauser, utilizator
Profilactic din punctul meu de vedere este mai sanatos sa-si efectueze modificarea la registrul comertului. Ipotetic, daca societatea intra sub incidenta Legii 85/2006 iar la registrul comertului este inregistrat vechiul administrator, acesta ar putea avea o problema. Desigur articolul de lege prevede aceasta posibilitate ca administratorul sa poata fi substituit, dar cred ca in spiritul legii e vorba de o delegare de competenta strict pentru operatiuni cu executare imediata.

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator srl liah liah Un administrator de srl poate sa numeasca pe altcineva, un director, sa administreze societatea in locul lui, sau este obligatorie modificarea actului ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat administrator-perioada neacoperita. ce fac la tribunal?? adela05 adela05 La un SRL, mandatul administratorului era expirat din 2010. Bineinteles ca i-a venit o citatie de la Tribunal de dizolvare. Ma duc la ORC sa prelungesc ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)