Contractul de trust are ca obiect un raport fiduciar referitor la drepturi patrimoniale, in virtutea caruia o persoana, numita setlor, transmite un bun unei alte persoane numita trustee, care se obliga sa dispuna de bunul respectiv in folosul unei a treia persoane, numita cestui que trust (beneficiar), in conditiile stabilite. In practica noastra de comert exterior, se apeleaza la aceasta institute, in special in domeniul bancar. Astfel, bunaoara, B.R.C.E. transmite o cambie unei banci straine corespondente (devenita banca trustee), cu ordinul de a fi predata unui partener de afaceri al unei intreprinderi de comert exterior, contra documentelor de livrare a unor marfuri determinate.
Virginai Radu
din cate stiu eu in iunie 2009 a fost deja aprobat contractul de trust de catre parlamentul romaniei, semana destul de mult cu legea din tarile cu jurisprudenta anglosaxona, dar nu am reusit sa am informatii detaliate... de fapt e o mare lipsa de info pe site-urile romanesti....nu doar la acest capitol
dar acest contract poate fi aplicat si la persoanele fizice, nu? iar administratorul - trustee- poate fi si el unul dintre beneficiari ca si setlor? ce se intampla in cazul in care unul dintre subiectii trustului decedeaza sau devine incapabil - mai ales trustee- sa administreze bunul? se poate anula contractul de trust? ce se intampla daca unul dintre beneficiari decedeaza? se rediscuta contractul sa beneficiul revine distribuit in mod automatic intre ceilalti beneficiari?
multumesc pentru raspuns!