avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de trust
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de trust

buna ziua tuturor,
as dori sa inteleg cum functioneaza contractul de trust
multumesc
Cel mai recent răspuns: bendisionesco , utilizator 17:02, 8 Decembrie 2010
ce intelegeti prin contract de trust? din cite stiu, in acest moment nu exista asa ceva in legea romana.
Contractul de trust are ca obiect un raport fiduciar referitor la drepturi patrimoniale, in virtutea caruia o persoana, numita setlor, transmite un bun unei alte persoane numita trustee, care se obliga sa dispuna de bunul respectiv in folosul unei a treia persoane, numita cestui que trust (beneficiar), in conditiile stabilite. In practica noastra de comert exterior, se apeleaza la aceasta institute, in special in domeniul bancar. Astfel, bunaoara, B.R.C.E. transmite o cambie unei banci straine corespondente (devenita banca trustee), cu ordinul de a fi predata unui partener de afaceri al unei intreprinderi de comert exterior, contra documentelor de livrare a unor marfuri determinate.
Virginai Radu
din cate stiu eu in iunie 2009 a fost deja aprobat contractul de trust de catre parlamentul romaniei, semana destul de mult cu legea din tarile cu jurisprudenta anglosaxona, dar nu am reusit sa am informatii detaliate... de fapt e o mare lipsa de info pe site-urile romanesti....nu doar la acest capitol
dar acest contract poate fi aplicat si la persoanele fizice, nu? iar administratorul - trustee- poate fi si el unul dintre beneficiari ca si setlor? ce se intampla in cazul in care unul dintre subiectii trustului decedeaza sau devine incapabil - mai ales trustee- sa administreze bunul? se poate anula contractul de trust? ce se intampla daca unul dintre beneficiari decedeaza? se rediscuta contractul sa beneficiul revine distribuit in mod automatic intre ceilalti beneficiari?
multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi cu ipoteca vianora vianora AM luat un credit de nevoi cu ipoteca .Ipoteca a fos pusa pe unul din apartamentele mamei mele( ea fiind garant) in caz de neplata creditului din moive de ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot si copil dintr-o alta casatorie Ppa Ppa Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru neplata a unui credit visirin visirin Buna ziua ! Numele meu este suzi , si va cer parerea referotor la cazul meu . Am contractat un credit de la o banca , credit pentru care am fost obligata ... (vezi toată discuția)