avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare marfa de la o firma aflata in insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare marfa de la o firma aflata in insolventa

Am procesat seminte de oleaginoase la o fabrica aflata in insolventa.Am ridicat o parte din produsele rezultate din procesare ,iar cealalta parte patronul refuza sa mi-o livreze.Am anuntat firma de insolventa despre acest fapt si nu a luat nici o masura.Nu datorez pentru prestare nici un banut,am achitat in termen toate facturile.Patronul ma informat ca mi-a pus in vinzare produsele,pentru ca nu am mai adus seminte la procesare acest fapt nefiind stipulat in contract.Cui sa ma adresez,stiind faptul ca in insolventa nu poti face nici o actiune impotriva societatii respective.
Cel mai recent răspuns: Danut Ruse , Avocat 18:37, 8 Decembrie 2010
lichidatorului judiciar trebuie sa va adresati.
conform art.64 din lg 85 / 2006 creanţele născute după data deschiderii procedurii sau în procedura reorganizării judiciare vor fi plătite conform documentelor din care rezultă, nefiind necesară înscrierea la masa credală. Prevederea se aplică în mod corespunzător pentru creanţele născute în procedura de faliment.

notificati lichidatorul despre existenta creantei dvs si depuneti notificarea si al dosarul de faliment. apoi participati la proces astfel incit sa va aparati drepturile.
Daca firma respectiva se afla in procedura insoventei, nu aveti decat sa va inscrieti pe tabloul creditorilor cu creanta respectiva. Luati legatura in acest sens cu lichidatorul judiciar din dosarul respectiv, care va va da detaliile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu esso esso daca sunt creditor pentru o firma care este in reorganizare si obtin titlu executoriu ce sanse am sa recuperez debitul (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala de 2 ori? art.242 art.242 Am fost notificat de catre administratorul judiciar ca s-a dispus deschiderea procedurii insolventei unei societati debitoare. m-am inscris la masa credala cu ... (vezi toată discuția)
Creanta nascuta dupa intrarea in insolventa olivia stoicescu olivia stoicescu Am depus cerere de insciere la masa credala pt un debitor,cu documentele justificative anexate. Din acestea,ne-au fost acceptate toate cu exceptia unei ... (vezi toată discuția)