avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara tuturor,

Am o problema delicata si nu stiu cum s-o abordesc.Sietuatia s-a desfasurat in felul urmator:Parintii mei si al fratelui meu sunt de 3 ani decedati si au lasat in urma lor un apartament cu 4 camere in care la ora actuala locuia fratele meu,eu locuind in strainatate.Succesiunea nu a fost inca facuta.Azi am aflat ca fratele meu a vandut acest apartament fara ca eu sa stiu.Am luat legatura cu noul propietar si mi-a povestit ca succesiunea s-a facut demult fara ca eu sa stiu.Ma intreb oare cum se poate asa ceva?Eu am actele in original ale apartamentului,ma intreb totusi cu s-a putut asa ceva??! #-o Mi s-a mai spus precum ca daca dupa 6 luni de la deces nu declar ca preiau dreptul de mostenire mi se pierde partea de mostenire automatic.Cica actele de succesiune au fost facute legal prin intermediul notarului.Ma intreb oare cum se poate face o succesiune fara ca toti mostenitorii sa fie prezenti?Nu stiu ce sa cred,sunt sub soc si daca m-ar putea ajuta cineva cun un sfat ce si cum sa fac urmatorii pasi ar fi extraordinar.Va multumesc anticipat.O seara buna
Cel mai recent răspuns: anicka , utilizator 22:25, 11 Decembrie 2010
Exista intr-adevar un termen legal de optiune succesorala , care este de 6 luni de la deschiderea succesiunii ( decesul parintilor) .
Daca in acest termen fratele dvs. si-a manifestat in mod expres optiunea in sensul acceptarii succesiunii in urma parintilor ,iar dvs. nu ati facut acest lucru in respectivul termen , exista o prezumtie legala ca dvs. nu ati acceptat aceasta succesiune , iar fratele dvs. devine unic mostenitor.
Partea cu inlaturarea de la mostenire este adevarata.Am spus-o demult si multi nu au crezut...

Insa, nu s-a facut legal in cazul dvs.
In cazul dat, puteti sa faceti plangere penala fratelui daca considerati ca se merita...avand in vedere faptul ca banii nu cred ca ii veti mai recupera...
Ramane la libera dvs. cugetare si apreciere...:confused:

avocat Claudiu Lascoschi
ar trebui sa angajati avocat sa se intereseze (daca dvs sunteti in spania), cum s-a dezbatut succesiunea, poate fratele a declarat ca e unic mostenitor.
mi s-ar parea normal ca instanta sa constate faptul ca sunteti straina de mostenire, nu notarul, fara sa cunoasca o situatie de fapt
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
gi-jane2, moderator
Nu inteleg,asa poate oricare sa deschida o succesiune fara a instiinta partea cealalata de mostenitor sa astepte 6 luni si automatig se trece ca unic mostenitor.Unde si cum pot face o plangere penala?Nu am fost instiintata deloc de fratele meu precum ca a deschis succesiunea si nici nu am dat vre-o declaratie scrisa precum ca renunt la partea mea de mostenitor.
Eu zic sa cugetati ceva timp si de abia apoi sa faceti o plangere penala daca va veti mai mentine aceasta rezolutie.
Banii nu ii veti mai obtine inapoi de la el.
Adica banii nu ii veti mai avea in mana decat cel mult pe o hartie...

Vorbiti cu el si lamuriti problema mai inainte de a face plangere penala.

Notarul este nevinovat.Nu este vina lui.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune alexandra_moise alexandra_moise doresc sa plec sa lucrez pentru doi ani in afara tarii. parintii mei sunt foarte in varsta, tata 72 cu dificultati de exprimare in urma unui accident cerebral, ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta m.ben m.ben am un frate mort de 20 de ani si de cate ori am intrebat sotia lui de succesiune imi spunea ori ca nu are bani ori ca e bolnava etc.De curand am aflat ca a ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara unul dintre mostenitori ethel ethel Bună ziua, Sunt doi frați. Unul dintre ei trăiește cu părinții, celălalt frate de foarte mulți ani trăiește într-o altă ... (vezi toată discuția)