avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea aplicabila adoptiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea aplicabila adoptiilor

Adoptiilor le sunt aplicabile legi speciale. Care sunt acestea?

PS
Intrebarile din acest forum au rolul de a construi o baza de date la care sa se raporteze orice persoana atunci cand este vorba de invocarea unor norme de drept care guverneaza o anumita situatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:14, 11 Martie 2008
Lege nr. 273 din 21/06/2004 privind regimul juridic al adopţiei , publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 557 din 23/06/2004
Lege nr. 274 din 21/06/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Român pentru Adopţii,publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 557 din 23/06/2004
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12 din 26 ianuarie 2001 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 63 din 6 februarie 2001, aprobată cu modificări prin Legea nr. 252/2001, cu modificările ulterioare
Conventia asupra Protectiei Copilului si Cooperare in materie de adoptii internationale, semnata la Haga in 29 mai 1993

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie cu efecte restranse ddana1rodd ddana1rodd Buna ziua! As dori sa stiu daca o pers care acum 45 de ani a fost adoptata cu efecte restranse mai are in prezent calitatea de mostenitor a parintilor ... (vezi toată discuția)
Actiune in tagada paternitatii daniela breana daniela breana Poate fi introdusa de catre mama actiunea in tagada paternitatii inainte de ramanerea definitiva a hotararii de divort? (vezi toată discuția)
Oblgativitatea reprimirii salariatului pe acelasi post? vgv vgv Buna ziua! Am un caz : un sal care a beneficiat de indemnizatie pt crestere copil pana la varsta de doi ani .Pe 15.11.2006 copilul implineste 2 ani iar eu ... (vezi toată discuția)