avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acord de mediere = restituirea taxei judiciare de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acord de mediere = restituirea taxei judiciare de timbru?

Buna ziua!
Am inteles ca incepand din 26 noiembrie taxele judiciare de timbru nu se mai restituie in cazul incheierii unei tranzactii.
Intrebarea mea este daca acest lucru este valabil si in cazul acordurilor de mediere, pentru ca in Legea 192/2006 privind medierea la art. 63 alin. 2 scrie:
Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters126200 , utilizator 09:23, 9 Decembrie 2010
Buna ziua !
Înţelegerea la care se ajunge prin mediere are valoarea unui document cu titlu executoriu. În acest caz, părţile sunt scutite de plata taxei de timbru. In consecinta, restituirea se face la cererea dumneavoastra.
Pentru o mai amanuntita lamurire puteti citi si aici : [ link extern ]
Cu stima !

Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Multumesc, sper ca aceasta informatie sa fie de folos si altora. Foarte util pentru informare si link-ul pe care l-ati dat.

Sarbatori fericite!
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters126200, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

exista clar stipulat in lege ca taxa de timbru nu mai trebuie solicitata de judecator in cazul unui partaj in care s-a depus medierea inginer-e inginer-e Va rog sa ne precizati daca exista clar stipulat in lege, cu trimitere la articol eventual chiar copy paste in raspuns, ca taxa de timbru nu mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Miine se incheie procesul si avocatul nu vrea sa vina!!!m-a anuntat azi.cum fac mieluu mieluu miine avem incheierea procesului in felul urmator.aveam termen,dar am facut mediere si miine ne prezentam ambele parti sa incheiem. cind a auzit azi ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa timbru judiciar incepind cu 1 oct 2012 paulghita paulghita se poate recupera taxa de timbru judiciar intr-o actiune de partaj succesoral dupa data de 1 oct 2012>? (vezi toată discuția)