Buna ziua,
am o intrebare legata de pasii care trebuiesc urmati pentru asa zisa "recalculare" pentru op pensie de urmas. Mama mea are o pensie de urmas dupa tatal meu, decedat. A iesit la pensie de la ministerul de interne sar are si o vechime, mult mai mare ca perioada, la MApN. Am depus cererea de reclaculare la ultimul loc de munca, o unitate care tine de fostul minister de interne, iar in adeverinta ce a venit se spune ca pentru restul de perioada cat a activat la MApN a fost redirectionata cererea. Eu cu raspunsul de la MAI ce fac? Il pun in plic si il trimit unde? Cu vechimea de la MAPN ce fac? Astept sa vina acasa si apoi o trimit unde? Pana la ce data?
Daca nu am fost foarte clar in exprimare va rog sa ma intrebati ce nu se intelege clar.
Am aflat raspunsul la intrebarile mele. Pana pe data de 27 decembrie trebuiesc sa se incheie toate recalcularile. Nu stie nimeni ce si cum si este aberanta aceasta "Lege". Cum este posibil sa se treaca din situatiile, in format de state de plata pe perioade de 30 de ani, in format electronic, apoi sa iasa din Ministere si apoi sa trimiti aceste acte originale prin posta la casele de pensii? Intresant!!! Este clar ca se doreste ca pe acest sistem sa apara greseli inerente si sa se micsoreze pensiile.
Multumesc moderatorului sau adminului care a corectat titlul acestui topic.