avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Influenta anilor de facultate la determinarea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Influenta anilor de facultate la determinarea pensiei

Buna ziua .
Imi puteti spune in ce fel influeteaza anii de facultate la pensionare?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:06, 9 Decembrie 2010
Anii de facultate intra in calcul,numai la pensia pentru limita de varsta ca si stagiu asimilat.Legea 19/2000 art.38(1)In sistemul public se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive,denumite in continuare perioade asimilate,in care asiguratul:....b)A urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar,organizat potrivit legii,pe durata normala a studiilor respective,cu conditia absolvirii acestora.Art.78(5)Pentru perioadele asimilate,la determinarea punctajului anual se utilizeaza:......b)25% din salariul mediu brut lunar pe economie din perioadele respective,pentru cazurile prevazute la art.38(1) litera (b)........O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu asimilat ContSters103795 ContSters103795 ce perioade fac parte din stagiu asimilat si ce punctaj au acestea ? (vezi toată discuția)
Anumite perioade, luate in calcul la pensii? mireteo mireteo Perioada de crestere copil, crestere copil cu handicap si perioada in care s-au efectuat studii superioare se iau in calcul la pensii (ca si ... (vezi toată discuția)
Facultate/vechime niculinu niculinu Sunt student in ultimul an, si nu am carte de munca (am22 de ani) , vreau sa stiu daca este adevarat ca pot sa imi trec ca vechime facultatea in cartea de ... (vezi toată discuția)