avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata asigurari de sanatate

doresc sa stiu daca cei de la casa de asigurai de sanatate nu ma pun sa platesc aiurea contributzia pe 6 luni.In perioada iunie 1985 si pina in 1 octombrie 2007 am lucrat cu carte de munca si mi-am platit toate darile catre statul roman, in perioada 1 oct 2007-25 martie 2008 nu am avut un loc de munca si nu am suportat ideea sa fiu somer, totusi la 25 martie 2008 am intrat in somaj pina pe data de 4 iunie 2008 iar de la aceasta data sunt angajat si imi platesc datoriile catre stat.Sunt obligat de catre cei de la casa de sanatate sa platesc asigurarea pe 6 luni ptr a putea beneficia de servicii medicale,,,in toata aceasta perioada nu am luat nici o aspirina de la statul roman,, e normal si legal???
Cel mai recent răspuns: balta gabriela , utilizator 01:29, 10 Decembrie 2010
[/q4 iunie 2008 iar de la aceasta data sunt angajat si imi platesc datoriile catre statuot]Sigur contractul dv de munca este ok?Din luna urmatoare incheierii contractului de munca,adica dupa ce s-au virat primii bani catre cas puteti beneficia de servicii medicale gratuite.Ar trebui sa aveti 5 ani fara intrerupere pana la zi numai in cazul in care doriti sa coasigurati pe cineva(sotie sau unul din parinti)
[in toata aceasta perioada nu am luat nici o aspirina de la statul roman,, e normal si legal???].Nu ati beneficiat de servicii medicale pentru ca nu ati vrut!Erati obligat sa treceti macar odata pe an pe la medicul de familie,in luna de nastere,pentru a va verifica starea de sanatate.In perioada 2007-2008 s-a desfasurat si programul national prin care o mare parte din cetatenii tarii si-au efectuat analizele gratuit.(si cei care erau neasigurati)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguari de sanatae paulghita paulghita Am lucrat din iunie 1985 pina in sept 2007 inclusiv fara o zi incetare.Din 1 oct 2007 mi s-a spus ca nu beneficiez de somaj, dupa 6 luni si-au dat seama ca ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate pentru persoane fara venituri coryzalia coryzalia Am terminat de curand perioada platita de somaj (de 12 luni) si inca nu mi-am gasit alt loc de munca, deci momentan sunt o persoana care NU REALIZEAZA ABSOLUT ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)