doresc sa stiu daca cei de la casa de asigurai de sanatate nu ma pun sa platesc aiurea contributzia pe 6 luni.In perioada iunie 1985 si pina in 1 octombrie 2007 am lucrat cu carte de munca si mi-am platit toate darile catre statul roman, in perioada 1 oct 2007-25 martie 2008 nu am avut un loc de munca si nu am suportat ideea sa fiu somer, totusi la 25 martie 2008 am intrat in somaj pina pe data de 4 iunie 2008 iar de la aceasta data sunt angajat si imi platesc datoriile catre stat.Sunt obligat de catre cei de la casa de sanatate sa platesc asigurarea pe 6 luni ptr a putea beneficia de servicii medicale,,,in toata aceasta perioada nu am luat nici o aspirina de la statul roman,, e normal si legal???
[/q4 iunie 2008 iar de la aceasta data sunt angajat si imi platesc datoriile catre statuot]Sigur contractul dv de munca este ok?Din luna urmatoare incheierii contractului de munca,adica dupa ce s-au virat primii bani catre cas puteti beneficia de servicii medicale gratuite.Ar trebui sa aveti 5 ani fara intrerupere pana la zi numai in cazul in care doriti sa coasigurati pe cineva(sotie sau unul din parinti)
[in toata aceasta perioada nu am luat nici o aspirina de la statul roman,, e normal si legal???].Nu ati beneficiat de servicii medicale pentru ca nu ati vrut!Erati obligat sa treceti macar odata pe an pe la medicul de familie,in luna de nastere,pentru a va verifica starea de sanatate.In perioada 2007-2008 s-a desfasurat si programul national prin care o mare parte din cetatenii tarii si-au efectuat analizele gratuit.(si cei care erau neasigurati)