avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asiguari de sanatae
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asiguari de sanatae

Am lucrat din iunie 1985 pina in sept 2007 inclusiv fara o zi incetare.Din 1 oct 2007 mi s-a spus ca nu beneficiez de somaj, dupa 6 luni si-au dat seama ca pot beneficia de somaj si am intrat in somaj pina in 4 iunie 2008 cand mi-am gasit alt loc de munca unde lucrez si in prezent. Acum ptr a beneficia de caltatea de asigurat mi se spune de la Casa de asig de sanatate sa platesc 480 ron ptr ca am intrerupe in ultimii cinci ani. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 00:54, 29 Noiembrie 2009
Buna seara,
ce intelegeti dumneavoastra prin calitatea de asigurat?
Atata timp cat sunteti angajat la firma si, platiti contributiile, sunteti asigurat.
Daca as fi stiut si pentru ce anume v-ati prezentat la Casa de sanatate, mi-ar fi fost mai usor sa inteleg. Cat timp cotizati la stat, sunteti asigurat.
Casele de asigurari de sanatate au emis decizii de executari silite la toti cei aflati in baza de date cu restante pe ultimii 5 ani la contributia pentru sanatate, conform codului de procedura fiscala.E posibil sa fi primit aceasta decize acasa sau la serviciu doamna.
Altfel cu adeverinta de salariat de la angajator faceti dovada calitatii de asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asigurari de sanatate paulghita paulghita doresc sa stiu daca cei de la casa de asigurai de sanatate nu ma pun sa platesc aiurea contributzia pe 6 luni.In perioada iunie 1985 si pina in 1 octombrie ... (vezi toată discuția)
Plata cas elena_vasile elena_vasile Doresc sa-mi platesc cas-ul, problema este ca nu mai am servici din Septembrie 2010 si nu stiu cum se calculeaza. Am inteles ca se calculeaza pe ultimii 5 ... (vezi toată discuția)
Asigurat in sistemul public de sanatate AFANFANA AFANFANA Din iunie 2010 nu mai sunt angajat ,am varsta de 60 de ani , vechime in munca (pe cartea de munca) 41 ani, mai pot fi asigurat la casa de sanatate ?? (vezi toată discuția)