avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurat in sistemul public de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurat in sistemul public de sanatate

Din iunie 2010 nu mai sunt angajat ,am varsta de 60 de ani , vechime in munca (pe cartea de munca) 41 ani, mai pot fi asigurat la casa de sanatate ??
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:08, 11 Februarie 2012
Numai daca incheiati un contract de asigurare cu Casa de Asigurari de Sanatate ....la varsta aceasta ar trebui sa fiti pensionat....
Evident ca puteti sa fiti asigurat la sanatate,fie incheind un contract de asigurare,cu casa de sanatate,fie in calitate de viitor pensionar.
Dupa datele pe care le-ati postat,ar trebui sa deveniti pensionar pt. limita de varsta abia in 2016,la implinirea varstei de 65 de ani.Dar,pt. ca aveti o vechime de 41 de ani si 60 de ani
ati p[utea beneficia in prezent de pensia anticipata partiala.Asadar,mai intai ar trebui sa va depuneti o cerere de pensie anticipata partiala si dosarul de pensionare la Casa de Pensii.

Pana la obtinerea deciziei de pensionare,va prezentati la casa de sanatate,pt. incheiere de contract, avand asupra dvs.urmatoarele acte:(daca nu realizati venit in prezent)
-Carte de identitate/Buletin de identitate (copie).
-Adeverinta de venit de la administratia financiara pt 2007-2012
-Certificat constatator de la Oficiul National al Registrului Comertului (din care sa reiasa ca nu aveti calitatea de asociat / actionar la nicio firma)
-copie carte de munca sau adeverinte de salariat emise de angajator pentru perioadele in care ati obtinut venituri salariale.(perioada ianuarie 2007-iunie 2010)
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata spitalizarii pentru un cetatean pensionat, cu dubla cetatenie romano/canadiana adinamercean adinamercean am un unchi care a venit in vizita in romania si sa imbolnavit si are cancer la paancreas a fost operat si acum este in spital va rog sa ma sfatuiti ce pot sa ... (vezi toată discuția)
Persoana fara venit - inscriere la medicul de familie voineamaria voineamaria Buna ziua, Vreau sa-l inscriu pe sotul meu la medicul de familie dar nu stiu cum sa procedez deoarece in ultimii 10 ani el a refuzat sa mearga la servici ... (vezi toată discuția)
Scutire cas unouno unouno Buna ziua. V-as ruga sa ma ajutati daca se poate. Am 61 de ani fara servici,fara nici un venit.Sotia are pensie de boala sub 400 lei.Eu pot cumva beneficia de ... (vezi toată discuția)