Vreau sa-l inscriu pe sotul meu la medicul de familie dar nu stiu cum sa procedez deoarece in ultimii 10 ani el a refuzat sa mearga la servici sau la doctor .
Are 60 de ani si in ultimii 5 ani singurul lui venit a fost in in 2007,2008 si 2009 venit din chirii. In 2010 si 2011 nu a obtinut nici un venit.
Ce pot sa fac sa-l inscriu la medicul de familie pentru ca vad ca starea lui de sanatate se agraveaza. Cat trebuie sa platesc din urma? Ultimele 6 luni sau ultimii 5 ani?
Mentionez ca eu sunt pensionara si angajata.
Mergeti in primul rand la Administratia Financiarala si solicitati o adeverinta de venituri pe ultimii 5 ani, cu aceasta si cu o copie de pe buletinul sotului mergeti la CASMB, acolo o sa va calculeze exact cat trebuie sa platiti, in speta cu cel putin 6 luni in urma. Va sfatuiesc ca inainte sa mergeti la CASMB sa mergeti si la Registrul Comertului pentru a solicita un certificat constatator din care sa rezulte ca sotul nu a avut nici o societate pe numele lui.
Daca dvs. sunteti pensionara ,sunteti si asigurata la sanatate,iar daca sunteti asigurata,ii puteti oferi statut de coasigurat la sanatate sotului care nu obtine venit .
Ce aveti de facut?Va prezentati la casa de sanatate cu urmatoarele acte :
-copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg. 2,3,4 si mutatia) pentru coasigurat si pentru dvs
-document care sa ateste gradul de rudenie (certificat de casatorie,)
-copie Decizie pensionare pentru dvs si copie CARTE DE MUNCA
-copie ultimul Talon de pensie pentru dvs
-Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2007 – 2012 de la Adm.Fin.de domiciliu (original), pentru coasigurat si pentru dvs
Certificat constatator ONRC pentru coasigurat ,din care sa rezulte ca nu figureaza inregistrat la Registrul Comertului
Casa va elibera in cf. cu actele depuse adeverinta de coasigurat la sanatate al sotului.
Adeverinta este valabila 3 luni.pe baza acesteia sotul se poate inscrie la medicul de familie dorit.
Scutire cas
unouno
Buna ziua. V-as ruga sa ma ajutati daca se poate. Am 61 de ani fara servici,fara nici un venit.Sotia are pensie de boala sub 400 lei.Eu pot cumva beneficia de ... (vezi toată discuția)