avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Scutire CAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Scutire CAS

Buna ziua. V-as ruga sa ma ajutati daca se poate. Am 61 de ani fara servici,fara nici un venit.Sotia are pensie de boala sub 400 lei.Eu pot cumva beneficia de scutire de contributie CAS?si sa fiu asigurat? Multumesc anticipat ptr raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:09, 5 Iulie 2013
1. Deoarece sotia este pensionara puteti deveni coasiguratul ei.

2. Impreuna cu sotia va prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate cu urmatoarele documente:

-copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg. 2,3,4 si mutatia eventual) pentru coasigurat si pentru pensionarul asigurat
-document care sa ateste gradul de rudenie (certificat de casatorie),
-copie Decizie pensionare pentru asigurat si copie CARTE DE MUNCA
-copie ultimul Talon de pensie pentru asigurat
-adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2007 – 2012 de la Adm.Fin.de domiciliu (original), pentru coasigurat si pentru pensionarul asigurat
-certificat constatator de la Oficiul Registrului Comertului pentru coasigurat (se face dovada ca nu sunteti actionar intr-o firma sau nu aveti firma)

Vi se elibereaza o adeverinta de asigurat.

Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pensionar de invaliditate, sotia poate fi coasigurat? ContSters232985 ContSters232985 Buna ziua, Sotia unui pensionar pe caz de boala poate beneficia de asigurare de sanatate? daca da, ce trebuie facut ca sa devina coasigurata? multumesc (vezi toată discuția)
O persoana pensionata medical poate sa aiba sotul coasigurat? petro250 petro250 Am o cumnata care este pensionata medical. Sotul ei in momentul de fata nu are nici un venit si nu se incadreaza nici la pensie. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Persoana fara venit - inscriere la medicul de familie voineamaria voineamaria Buna ziua, Vreau sa-l inscriu pe sotul meu la medicul de familie dar nu stiu cum sa procedez deoarece in ultimii 10 ani el a refuzat sa mearga la servici ... (vezi toată discuția)