avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa fiu coasigurat daca detin un teren?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa fiu coasigurat daca detin un teren?

Buna ziua,
Detin teren , dar acesta nu este lucrat...e parloaga...Pot sa fiu coasigurata?nu am nici un venit...
Multumesc..
Cel mai recent răspuns: ladyana , utilizator 09:52, 19 Ianuarie 2012
Coasigurata cui?
Va rog sa oferiti mai multe detalii pentru a primi raspuns complet.
ladyana a scris:

Buna ziua,
Detin teren , dar acesta nu este lucrat...e parloaga...Pot sa fiu coasigurata?nu am nici un venit...
Multumesc..


Banuiesc ca dvs.sunteti sotia ...Daca sotul dvs.este asigurat la sanatate va poate oferi dvs. calitatea de coasigurat,conditiile sunt :
-sa va declare in intretinerea sa(daca e salariat)
-de pe terenul respectiv sa nu obtineti niciun venit.
Daca sotul este salariat,pt. ca dvs. sa obtineti calitatea de coasigurat,atunci acesta va da o declaratie pe proprie raspundere la angajatorul sau precum ca va are in intretinere,va prezenta o adeverinta eliberata de Administratia financiara prin care se adevereste ca dvs. nu aveti venit impozabil,mai este necesar o copie dupa certificatul de casatorie si dupa actul dvs. de identitate si desigur cererea sotului adresata angajatorului prin care solicita acest fapt.
Daca sotul este pensionar asigurat,atunci adeverinta de coasigurat se va obtine de la Casa de Sanatate,pe baza urmatoarelor acte:
-copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg. 2,3,4 si mutatia) pentru coasigurat si pentru pensionarul asigurat
-document care sa ateste gradul de rudenie (certificat de casatorie)
-copie Decizie pensionare pentru asigurat si copie CARTE DE MUNCA
-copie ultimul Talon de pensie pentru asigurat
-Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2007 – 2012 de la Adm.Fin.de domiciliu (original), pentru coasigurat si pentru pensionarul asigurat
Certificat constatator ONRC pentru coasigurat (Oficiul National Registrul Comertului)
Coasigurat la fiul meu..Am 58 ani...teren arabil=10000mp..nelucrat din 2001
multumesc.

Multumesc mult.O zi buna!~
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Conform art. 56 alin. (7) lit. a) din Codul fiscal, nu sunt considerate persoane aflate in intretinere persoanele fizice care detin terenuri agricole si silvice in suprafata de peste 10.000 mp in zonele colinare si de ses si de peste 20.000 m2 in zonele montane.

Primul lucru este sa solicitati de la Administratia Financiara cazierul fiscal care dovedeste ca nu ati realizat venituri, si sa luati legatura cu cei de la CJAS.
Suprafata de teren detinuta cu acte de dvs. este fix 10.000 mp?
ladyana a scris:

Coasigurat la fiul meu..Am 58 ani...teren arabil=10000mp..nelucrat din 2001
multumesc.



Daca fiul dvs.este salariat, ,atunci acesta va da o declaratie pe proprie raspundere la angajatorul sau precum ca va are in intretinere,va prezenta o adeverinta eliberata de Administratia financiara prin care se adevereste ca dvs. nu aveti venit impozabil,mai este necesarao copie dupa certificatul de nastere al fiului din care va rezulta ca dvs. sunteti mama dansului ,o copie dupa actul dvs. de identitate si desigur cererepe care el o va aderesa angajatorului sau prin care va solicita sa vi se atribuie calitatea de coasigurat.
Suprafata de teren detinuta nu-l va impiedica pefiul dvs. sa va declare ca fiind persoana in intretinerea sa,daca aceasta este cea mentionata de dvs.

Alte discuții în legătură

Coasigurat - sanatate petru13 petru13 Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: luna trecuta mi-a expirat perioada de somaj, si implicit calitatea de asigurat la CAS. In decursul acestui an am ... (vezi toată discuția)
Conditii coasigurat pufuleato pufuleato sotul meu poate indeplinii calitatea de coasigurat daca are adeverinta de la administratia financiara ca nu realizeaza nici un venit , dar detine o suprafata ... (vezi toată discuția)
Persoana fara venit - inscriere la medicul de familie voineamaria voineamaria Buna ziua, Vreau sa-l inscriu pe sotul meu la medicul de familie dar nu stiu cum sa procedez deoarece in ultimii 10 ani el a refuzat sa mearga la servici ... (vezi toată discuția)