avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata spitalizarii pentru un cetatean pensionat, cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata spitalizarii pentru un cetatean pensionat, cu dubla cetatenie romano/canadiana

am un unchi care a venit in vizita in romania si sa imbolnavit si are cancer la paancreas a fost operat si acum este in spital va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac sa nu plateasca spitlizarea avand in vedere ca este pensionar si in romania are o pensie de 504 ron iar la casa de asigurari nu figureaza asigurat este cetatean romano canadez ce pot sa fac
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:04, 6 Aprilie 2012
Este asigurat,fara plata contributiei,atata timp cat este cetatean roman, este pensionar si pensia sa din ROse situeaza sub 740lei.
Mergeti la Casa de Sanatate pt. a va elibera o adeverinta de asigurat pt. unchiul dvs.Trebuie sa aveti urmatoarele acte ale unchiului:
-copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg. 2,3,4 si mutatiaeventual)
-copie Decizie pensionare ( LIMITA DE VARSTA sau INVALIDITATE )
-copie ultimul Talon de pensie sau adeverinta eliberata de institutia platitoare a pensiei
-Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2007 – 2012 de la Adm.Fin.a Sectorului de domiciliu (original) –
-copie CARTE DE MUNCA daca a fost pensionat dupa 01.01.2007 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana pensionata medical poate sa aiba sotul coasigurat? petro250 petro250 Am o cumnata care este pensionata medical. Sotul ei in momentul de fata nu are nici un venit si nu se incadreaza nici la pensie. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionar de invaliditate, sotia poate fi coasigurat? ContSters232985 ContSters232985 Buna ziua, Sotia unui pensionar pe caz de boala poate beneficia de asigurare de sanatate? daca da, ce trebuie facut ca sa devina coasigurata? multumesc (vezi toată discuția)
Coasigurare medicala Iirinas Iirinas Statutul de coasigurat se pastreaza daca persoana care pe care a fost inrregistrat acel coasigurat a schimbat locul de munca fara intrerupere pe cartea de ... (vezi toată discuția)