avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Translator ceremonie stare civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Translator ceremonie stare civila

Buna ziua,

In cazul casatoriei cu un cetatean strain este obligatorie prezenta unui translator la ceremonia de la starea civila?

Multumesc si o zi buna,
Andi
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 18:51, 9 Decembrie 2010
In mod normal, ar trebui sa inteleaga si mirele ce i se intampla.
Legal nu este necesar un translator.
Macar are si el un atuu (n-am stiut ce fac cand m-am insurat )
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters158230, utilizator
De inteles intelege, problema era daca e nevoie sa demonstram in mod legal intelegerea respectiva.

Cat despre scuza ca n-a inteles :)... cred ca e destul de complicat sa te trezesti la starea civila si sa n-ai idee de ce esti acolo :D

Multumesc de raspunsurile prompte,
A.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
andyty, utilizator
Legea 119/1996
Art. 33
La incheierea casatoriei intre cetateni straini sau intre acestia si cetateni romani, daca nu cunosc limba romana, precum si in cazul in care unul sau ambii viitori soti sunt surdomuti, se va folosi interpret autorizat, incheindu-se in acest sens un proces-verbal.
Art. 34
(1) Ofiterul de stare civila poate incheia casatoria intre cetateni straini numai daca, pe langa actele prevazute la art. 28, viitorii soti prezinta dovezi eliberate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale tarilor ai caror cetateni sunt, din care sa rezulte ca sunt indeplinite conditiile de fond, cerute de legea lor nationala, pentru incheierea casatoriei.
(2) Cetatenii statelor cu care Romania a incheiat tratate/conventii/acorduri de asistenta juridica in materie civila sau de drept al familiei, precum si cetatenii statelor care nu au misiune diplomatica acreditata in Romania fac dovada indeplinirii conditiilor de fond cerute de legea lor nationala pentru incheierea casatoriei, cu documente justificative eliberate de autoritatile competente ale statului de cetatenie.
(3) Documentele prevazute la alin. (1) si (2) trebuie sa fie insotite de declaratii notariale ale viitorilor soti din care sa rezulte ca indeplinesc conditiile necesare incheierii casatoriei in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Sabau Margareta Sabau Margareta Ea cetatean roman divortat se poate casatori cu cetatean israelian, necasatorit ,care si-a pierdut cetatenia romana plecind pe vremea comunismului in statul ... (vezi toată discuția)
Casatorie mary1905 mary1905 Buna am o intrbare: sint moldoveanca din R. Moldova si vreau sa ma casatoesc cu cetatean al Rominiei,cine stie ce acte si care e procedura de a depune ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean italian in romania Alynamycina Alynamycina Buna Seara,as dori sa stiu si eu ce acte trebuie pentru un cetatean italian,pentru o casatorie in romania.Va Multumesc (vezi toată discuția)