avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada de incapacitate temporara de munca este ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada de incapacitate temporara de munca este stagiu de cotizare?

sunt barbat am 35 ani de ser v.dar am si citeva luni [aprox 4luni] de concediu medical ma influenteaza la calcularea vechimii in munca,
multumiri
Cel mai recent răspuns: mister-man , utilizator 10:49, 10 Decembrie 2010
Perioadele de concediu medical sunt stagiu de cotizare pentru pensii, asa cum spune OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:

Art. 45 - (1) Perioadele în care asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) şi (2) beneficiază de indemnizaţiile prevăzute la art. 2 constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, pentru aceste indemnizaţii datorându-se contribuţia de asigurări sociale reglementată de prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale legii bugetului asigurărilor sociale de stat, care se achită bugetului asigurărilor sociale de stat.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical mariusgmg mariusgmg concediile medicale sunt incluse la vechimea in munca? (vezi toată discuția)
Concediu medical pfa clauditza87 clauditza87 Am un caz mai special, o persoana fizica autorizata care este de cateva luni in concediu medical. In aceasta perioada nu a mai facturat deloc. La 01 oct i-a ... (vezi toată discuția)
Contributia la asig. sociale in caz de concediu medical doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ,daca am fost 6 luni in concediu medical in urma unui accident de munca, cat este prevazuta contributia de asigurari sociale ... (vezi toată discuția)