avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical

concediile medicale sunt incluse la vechimea in munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:39, 14 Octombrie 2010
Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:

Art. 45 - (1) Perioadele în care asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) şi (2) beneficiază de indemnizaţiile prevăzute la art. 2 constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, pentru aceste indemnizaţii datorându-se contribuţia de asigurări sociale reglementată de prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale legii bugetului asigurărilor sociale de stat, care se achită bugetului asigurărilor sociale de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de incapacitate temporara de munca este stagiu de cotizare? mister-man mister-man sunt barbat am 35 ani de ser v.dar am si citeva luni [aprox 4luni] de concediu medical ma influenteaza la calcularea vechimii in munca, multumiri (vezi toată discuția)
Co aferent concediului de maternitate v_florina v_florina Buna ziua, Are dreptul un salariat la zile de concediu de odihna aferente concediului de maternitate (pre si post-natal)? Fac referire la art. 45(1) din ... (vezi toată discuția)
Concediul medical si concediul pentru cresterea copilului sunt considerate vechime in munca? lidia2010 lidia2010 Va rog sa imi spuneti daca sunt considerate vechime in munca si se iau in calcul la pensie concediul medical, concediul prenatal si postnatal si concediul ... (vezi toată discuția)