avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO aferent concediului de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO aferent concediului de maternitate

Buna ziua,

Are dreptul un salariat la zile de concediu de odihna aferente concediului de maternitate (pre si post-natal)?

Fac referire la art. 45(1) din OUG 158/2005 privind concediile si asigurarile sociale de sanatate. Este foarte probabil sa ma insel - nu ma pricep, de aceea apelez la cunostintele dvs.

' Art. 45. - (1) Perioadele în care asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) şi (2) beneficiază de indemnizaţiile prevăzute la art. 2 constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, pentru aceste indemnizaţii datorându-se contribuţia de asigurări sociale reglementată de prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale legii bugetului asigurărilor sociale de stat, care se achită bugetului asigurărilor sociale de stat.'

Multumesc
Cel mai recent răspuns: v_florina , utilizator 15:15, 9 Iunie 2011
Nu.
Concediul de odihna se acorda propotional cu timpul efectiv lucrat .
Potrivit art.145 alin.2 C.mun., CO se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Pe perioada concediului de maternitate , c.i.m. este suspendat de drept avand ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii asig soc nelu_nedi nelu_nedi pe perioada concediului pre si post natal angajatorul este obligat sa-mi plateasca contributiile la asig sociale (vezi toată discuția)
Concediul medical mariusgmg mariusgmg concediile medicale sunt incluse la vechimea in munca? (vezi toată discuția)
Perioada de incapacitate temporara de munca este stagiu de cotizare? mister-man mister-man sunt barbat am 35 ani de ser v.dar am si citeva luni [aprox 4luni] de concediu medical ma influenteaza la calcularea vechimii in munca, multumiri (vezi toată discuția)