avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV de contraventie

Problema este urmatoarea:
In luna noiembrie mi s-a intocmit un PV pt. ca nu purtam centura. Nu l-am semnat, dar agentul nu mi l-a dat spunand ca o sa-mi fie trimis cu posta. Cu posta nu l-am primit dar prin luna decembrie m-am trezit cu PV afisat pe usa de la apartament. Nu l-am contestat atunci pt. ca nu am semnat de primire. Acum, in luna martie am primit o somatie de la primarie ca s-a inceput executarea silita a sumei din PV.
1. Comunicarea PV a fost facuta legal?
2. Executarea PV nu s-a prescris?
3. Pot face contestatie impotriva somatiei?
4. Se mai poate contesta PV?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 10:37, 17 Mai 2008
ai drept de contestatie 15 zile de la luarea la cunostinta. avand in vedere ca l-ai primit lipit de usa si ai luat la cunostinta, in acest momrnt ori platesti ori esti obligat sa platesti prin executare silita.
1. Procesul verbal nu era insotit de nici un alt formular (gen comunicare)?
2. Nu, in nici un caz nu s-a prescris.
3. Contestatie la executare poti face insa trebuie sa ai motive intemeiate pentru a contesta executarea si din cate se pare nu prea le ai - deci nu cred ca ar avea rost o eventuala contestatie.
4. Daca ti-a fost comunicat legal si nu l-ai contestat in termenul de 15 zile, acum nu il mai poti contesta.
PV a fost pur si simplu prins in usa, neinsotit de nici un fel de alt formular. Este in acest caz legala aceasta comunicare? Pentru ca daca aceasta comunicare nu este legala eu am citit ca termenul de prescriptie al executarii este de o luna. Va multumesc
Eu nu am mai auzit de acest sistem de comunicare a PV insa cineva pe forum spunea ca ar fi intalnit o speta asemanatoare.
Cred ca pentru a va lamuri cu privire la modul in care v-a fost comunicat PV, ar trebui sa mergeti la Primarie (serviciul executari) si sa vedeti ce se afla in dosar (s-ar putea sa aveti surpriza ca la dosar sa existe o dovada de comunicare semnata de altcineva in locul dvs.), insa trebuie sa mergeti cat mai curand, pentru a va putea incadra in termenul legal de formulare a constestatiei la executare.
PV-urile se comunica prin recomandata cu aviz de primire dute la judecatorie si fa o cerere de repunere in termen incepand cu data de la care ai aflat prin somatia primariei !!!
nu au decat sa faca ei dovada ca ti-au comunicat legal !!!

Alte discuții în legătură

Proces verbal de amenda incheiat in lipsa carmen ala carmen ala Ce putem face in situatia in care o institutie de control sustine ca a incheiat un proces verbal de amenda in lipsa, in conditiile in care nu ne-a fost adus ... (vezi toată discuția)
Termen de comunicare a pv de contraventie ContSters112361 ContSters112361 Am fost oprit in trafic pe 11.10.2009 ora 0,30 si dupa verificarea tutror actelor am fost amendat pt ca nu am purtat centura de siguranta, desi eu am purtat ... (vezi toată discuția)
La ce interval de timp se prescrie o amenda Sever Simion Sever Simion Am auzit ca daca nu ti se comunica procesul verbal de contraventie intr-un timp X, atunci amenda se considera prescrisa. Care este acel interval conform legii ... (vezi toată discuția)