avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... termen de comunicare a PV de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

termen de comunicare a PV de contraventie

Am fost oprit in trafic pe 11.10.2009 ora 0,30 si dupa verificarea tutror actelor am fost amendat pt ca nu am purtat centura de siguranta, desi eu am purtat centura, insa pana s-a deplasat agentul la masina eu am dat-o jos. Bineinteles ca am refuzat sa semenz PV de contravetie considerandu-l un abuz al agentului de circulatie (daca nu a reusit sa gaseasca absolut nimic in verificarea tuturor actelor posibile, s-a gandit ca nu purtam centura).
Ma intereseaza ce sanse de castig as avea in instanta avand in vedere ca nu exista dovada video ca nu am purtat centura de siguranta.
Pe de alta parte, imi poate spune cineva cum se calculeaza termenul de 30 de comunicare al procesului-verbal? Procesul-verbal a fost incheiat pe 11.10.2009 ora 0,30 si mi-a fost comunicat in data de 13.11.2009. Se ia in calcul data expedierii de catre agentul constatator sau data la care eu am intrat in posesia procesului-verbal?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
ContSters112361, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters112361 , utilizator 12:57, 14 Noiembrie 2009
1.termenul de comunicare a pv este de 30 zile ...
2.verificati daca sunt conditie de nulitate
3. termen de contestatie pv este de 15 zile de la comunicare in baza og 2/2001
4. formulati contestatia in termen la judecatorie, si daca mai aveti un martor care era la dvs in masina si va sustine spusele aveti sanse 100% de castig

succes=D>
Se ia in calcul data inmanarii efective a procesului verbal. De la aceasta data aveti posibilitatea de a formula contestatie, fara insa adepasi 15 zile de la data comunicarii , pentru a nu va fi respinsa ca fiind tardiv formulata. Totusi, de ce ati dat centura jos pana a ajunge agentul la masina? care era ratiunea? siati doar ca ca puteti fi amendat :) . Este posibil sa aveti sanse, insa, nu mizati totusi pe a pe asta.
lasati-mi o adresa de mail pe privat si va voi da detalii :P
va multumesc pentru raspunsuri
nedumerirea mea era cum se calculeaza termenul de 30 de zile de comunicare a PV de contraventie?!?!?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
ContSters112361, utilizator
de la data de cand l-ati ridicat de la posta (cand ati semnat de primire) sau data la care a fost afisat la domiciliu

depinde cum v-a fost comunicat:D

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere iuliana1957 iuliana1957 in data de 23.06.09 , baiatului meu i s-a suspendat permisul pentru depasire de viteza in localitate. El a refuzat semnarea PV si a primit dovada pentru 15 ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare parcare tudor9 tudor9 Buna ziua, doresc sa contest o amenda contraventionala pt parcare fara tichet si nu stiu daca as avea castig de cauza. Astfel doresc sa obtin un punct de ... (vezi toată discuția)