avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis de conducere

in data de 23.06.09 , baiatului meu i s-a suspendat permisul pentru depasire de viteza in localitate. El a refuzat semnarea PV si a primit dovada pentru 15 zile, care a expirat.
Pana azi 3.08.09 , PV nu a sosit la domiciliul lui.Unde trebuie sa se adreseze in primul rand pentru prelungirea dovezii?Se poate contesta direct in instanta pe baza nr. PV trecut pe dovada , chiar in lipsa acestuia?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 20:45, 13 August 2009
Dupa cum ati putut citi pe forum(sunt multe cazuri asemanatoare), pv. se inmaneaza in termen de 30 zile de la incheiere.In a 31 zi, daca nu a fost confirmata primirea, acesta devine nul.Pentru prelungire, se solicita cdt-ului Politiei acest lucru.Plangerea contraventionala se face la judecatorie , in termen de 15 zile de la primire ,atasandu-se copia p.v.
ART. 26 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor
..............................
(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult o lună de la data încheierii.
ART. 27
Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.

Daca data de expediere a postei este 22.07.2009 este legal.

Foarte rau a facut ca nu a semnat PV.

Dovada nu se prelungeste, se poate reduce doar perioada de suspendare la minim 30de zile.

Fara PV nu puteti face contestatie.

"Unde se aplica legea,numai acolo se face dreptate"-"Ubi jus,ibi remedium"

Puteti introduce contestatie la judecatorie,numai dupa primirea procesului verbal acasa de catre fiul dvs.Acesta nesemnand procesul verbal,acesta nu i-a fost inmanat de agentul constatator.In aceasta situatie intra in obligativitatea politiei sa ii trimita acasa procesul verbal.
Daca fiul dvs.,nu poate dovedi ca cele inserate in procesul verbal nu sunt reale,adica daca nu poate produce probe in acest sens,contestatia care o va formula va fi respinsa.Deci fiul dvs.trebuie sa isi sustina prin probe cu acte,martori,etc.cele sustinute in contestatie.
Subscriu la cele mentionate anterior de catre colegii de forum.
Buna ziua,
Urmarind subiectul acesta si altele de pe forum asemanatoare, mie-mi este neclar de ce pv il trimite in 30 zile la domiciliu si eu am dreptul la contestatie in 15 zile este adevarat de la data primirii dar,........ dovada imi expira in 15 zile? Deci eu tot nu voi putea conduce cel putin 15 zile de la expirarea dovezii!

astept raspuns
multumesc
Eu una cred ca aceasta situatie este menita sa descurajeze soferii sa refuze semarea P_V, pentru ca mai nou e "o moda " sa nu semnezi P_V, eu una sustin ca numai in cazuri extreme ar trbui sa se refuza semnarea P_V, semnarea de primire a P_V nu inseamna ca imi asum tot ceea ce contine acel P_V, ...............dar asta e parerea mea ..........

Alte discuții în legătură

Termen contestare proces verbal Adrian Copil Adrian Copil Termenul de contestare al procesului verbal este de 15 zile de la comunicare. Eu disting doua cazuri: 1. cel cand semnezi si primesti procesul verbal (caz in ... (vezi toată discuția)
Reclamație întârziere comunicare pv Msrius Msrius Cum pot reclama întârzierea intenționată a agentului de circulație de a nu binevoi să trimită procesul verbal pe care am refuzat sa-l semnez, am nevoie ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la o alta dovada? dariusnego dariusnego Buna ziua, In data de 17.05.2012 mi s.a retinut permisul de conducere pt neacordare de prioritate la pietoni si am primit dovada de circulatie timp de 15 ... (vezi toată discuția)