avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen contestare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen contestare proces verbal

Termenul de contestare al procesului verbal este de 15 zile de la comunicare. Eu disting doua cazuri:
1. cel cand semnezi si primesti procesul verbal (caz in care cele 15 zile curg de la ora zero a zilei urmatoare datei cand a fost intocmit, semnat de contravenient si primit de catre acesta)
2. cazul in care se trimite prin posta procesul verbal

In al doilea caz care este momentul de la care curge termenul de 15 zile?
Cel mai recent răspuns: Iulian Robert , Consilier juridic 17:53, 19 Noiembrie 2009
tot in 15 zile , de la comunicare.
Of ...
Oare nu sunt eu destul de clar? Am intrebat eu care este termenul? Eu am intrebat de cand curge acest termen?
Termenul curge din momentul comunicarii procesului verbal de contraventie. In mod normal, acest proces verbal se da personal contravienentului sau unei persoane majore care locuieste impreuna cu acesta si se semneaza de primire. Sunt insa si cazuri, cand procesul verbal se afiseaza pe usa locuintei si se incheie un inscris privind modalitatea de afisare.
Termenul curge de la data semnarii de primire.
Multumesc pentru raspuns. Totusi eu vroiam sa individualizez secunda din care curge termenul de 15 zile in cazul cand procesul verbal este trimis prin posta.

..

Este posibil sa fie asa (ar fi util textul de lege) caz in care individualizam trei posibilitati: 1. atunci cand semneaza de primire contravenientul, 2 atunci cand semneaza de primire un alt locatar de le adresa respectiva si 3. atunci cand nu semneaza nimeni de primire a acestuia si procesul verbal se intoarce.
In cazul al treilea, conform afirmatiei: "termenul curge de la data semnarii de primire", deduc ca nu poate fi considerat ca fiind comunicat acest proces verbal.
Totusi in anumite cazuri, spre exemlu citarea partilor de catre expert, este suficienta probarea faptului ca aceasta a fost expediata prin recomandata postala. In cazul procesului verbal nu poate fi considerat ca fiind comunicat prin probarea ca a fost expediat prin recomandata postala?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
Alin Popescu, administrator

Alte discuții în legătură

Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie lbarbu lbarbu ce intelegem prin comunicare pv de contraventie ; 1 trimiterea lui prin posta 2 afisarea la domiciliu 3 primirea si semnarea de contravenient a ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventional neconfirmat prin posta si retrimis la expeditor. ce se intampla mai departe ? cand se socoteste procedura de comunicare indeplinita? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua! In cazul neconfirmarii primirii unui proces verbal contraventional care se reantoarce la autoritatea care la emis, cand se considera procedura de ... (vezi toată discuția)