Termenul de contestare al procesului verbal este de 15 zile de la comunicare. Eu disting doua cazuri:
1. cel cand semnezi si primesti procesul verbal (caz in care cele 15 zile curg de la ora zero a zilei urmatoare datei cand a fost intocmit, semnat de contravenient si primit de catre acesta)
2. cazul in care se trimite prin posta procesul verbal
In al doilea caz care este momentul de la care curge termenul de 15 zile?
Pai.... cred ca are timp de 15 zile (lucratoare) sa se gandeasca daca sa anuleze sau nu p.v.:-/
Oricum cele 30 sunt depasite
Cat despre facilitatea de a plati 1/2 ....dupa cum scrie si in p.v., nu se poate face decat in 48 ore de la emitere, fapt ce constituie inca un motiv invocat in cererea contraventionala: lipsirea posibilitatii de a beneficia de aceasta facilitate.
la momentul constatarii unui debit la administratia fiscala somatia de plata trebuie atacata la judecatorie ca lipsita de fundament! adica nu poate exista debit fara sa existe un pv incheiat legal , sau in cazul nostru, un pv lovit de prescriptie din pricina necomunicarii! de aici incolo incepe alta lupta cu sistemul ! personal am cunostinte care au debite din cauza unor amenzi cica neplatite!(unele deja platite dar chitanta pierduta, altele de care nici nu se stia)
Debitul din somatie se refera la un p.v. cu nr. ... emis de....Datele sunt suficiente pentru o cerere contraventionala impotriva unui p.v. care nu a fost facut cunoscut "faptasului".Hotararea definitiva este suficienta pentru a radia debitul.
procesul verbal necomunicat in termen de o luna nu poate fi ataca pe calea plangerii prealabile (unde se analizeaza legalitatea si temeinicia procesului-verbal si nu prescriptia lui) ci pe calea contestatiei la executare ( daca mai sunt primarii care nu returneaza p/v organului constator).