avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen contestare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen contestare proces verbal

Termenul de contestare al procesului verbal este de 15 zile de la comunicare. Eu disting doua cazuri:
1. cel cand semnezi si primesti procesul verbal (caz in care cele 15 zile curg de la ora zero a zilei urmatoare datei cand a fost intocmit, semnat de contravenient si primit de catre acesta)
2. cazul in care se trimite prin posta procesul verbal

In al doilea caz care este momentul de la care curge termenul de 15 zile?
Cel mai recent răspuns: Iulian Robert , Consilier juridic 17:53, 19 Noiembrie 2009
Pai.... cred ca are timp de 15 zile (lucratoare) sa se gandeasca daca sa anuleze sau nu p.v.:-/
Oricum cele 30 sunt depasite
Cat despre facilitatea de a plati 1/2 ....dupa cum scrie si in p.v., nu se poate face decat in 48 ore de la emitere, fapt ce constituie inca un motiv invocat in cererea contraventionala: lipsirea posibilitatii de a beneficia de aceasta facilitate.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
nucu$, utilizator
la momentul constatarii unui debit la administratia fiscala somatia de plata trebuie atacata la judecatorie ca lipsita de fundament! adica nu poate exista debit fara sa existe un pv incheiat legal , sau in cazul nostru, un pv lovit de prescriptie din pricina necomunicarii! de aici incolo incepe alta lupta cu sistemul ! personal am cunostinte care au debite din cauza unor amenzi cica neplatite!(unele deja platite dar chitanta pierduta, altele de care nici nu se stia)
Debitul din somatie se refera la un p.v. cu nr. ... emis de....Datele sunt suficiente pentru o cerere contraventionala impotriva unui p.v. care nu a fost facut cunoscut "faptasului".Hotararea definitiva este suficienta pentru a radia debitul.
procesul verbal necomunicat in termen de o luna nu poate fi ataca pe calea plangerii prealabile (unde se analizeaza legalitatea si temeinicia procesului-verbal si nu prescriptia lui) ci pe calea contestatiei la executare ( daca mai sunt primarii care nu returneaza p/v organului constator).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie lbarbu lbarbu ce intelegem prin comunicare pv de contraventie ; 1 trimiterea lui prin posta 2 afisarea la domiciliu 3 primirea si semnarea de contravenient a ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventional neconfirmat prin posta si retrimis la expeditor. ce se intampla mai departe ? cand se socoteste procedura de comunicare indeplinita? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua! In cazul neconfirmarii primirii unui proces verbal contraventional care se reantoarce la autoritatea care la emis, cand se considera procedura de ... (vezi toată discuția)