avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... termen de comunicare a PV de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

termen de comunicare a PV de contraventie

Am fost oprit in trafic pe 11.10.2009 ora 0,30 si dupa verificarea tutror actelor am fost amendat pt ca nu am purtat centura de siguranta, desi eu am purtat centura, insa pana s-a deplasat agentul la masina eu am dat-o jos. Bineinteles ca am refuzat sa semenz PV de contravetie considerandu-l un abuz al agentului de circulatie (daca nu a reusit sa gaseasca absolut nimic in verificarea tuturor actelor posibile, s-a gandit ca nu purtam centura).
Ma intereseaza ce sanse de castig as avea in instanta avand in vedere ca nu exista dovada video ca nu am purtat centura de siguranta.
Pe de alta parte, imi poate spune cineva cum se calculeaza termenul de 30 de comunicare al procesului-verbal? Procesul-verbal a fost incheiat pe 11.10.2009 ora 0,30 si mi-a fost comunicat in data de 13.11.2009. Se ia in calcul data expedierii de catre agentul constatator sau data la care eu am intrat in posesia procesului-verbal?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
ContSters112361, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters112361 , utilizator 12:57, 14 Noiembrie 2009
multumesc
In situatia dv. trebuie sa tineti cont de urmatoarele prevederi legale respectiv

Termenul de comunicare a P_V nu este de 30 de zile ci de 1 luna
ART. 14
"(1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se
prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a
fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data
aplicării sancţiunii."

Potrivit art.101 alin.3-5 C.pr.civ., Termenele statornicite pe ani, luni sau săptămâni se sfârşesc în ziua anului, lunii sau săptămânii corespunzătoare zilei de plecare.

Termenul care, începând la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfârşeşte într-o lună care nu are o asemenea zi, se va socoti împlinit în ziua cea din urmă a lunii.

Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală, sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.

In concluzie daca P_V a fost intocmit in data de 10.11.2009 trebuie comunicat pana in data de 10.12.2009, daca aceasta zi este nelucratoare termenul se prelungeste pana la sfarsitul primei zi lucratoare.
ceea ce trebuie dv. sa verificati este data la care dv. ati semnat de primire P_v pentru ca aceasta data este data de comunicare.
Mult succes va doresc

procesul-verbal a fost incheiat in data de 11.10.2009, iar eu am semnat de primire in data de 13.11.2009, data existenta si pe stampila postei de pe plic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere iuliana1957 iuliana1957 in data de 23.06.09 , baiatului meu i s-a suspendat permisul pentru depasire de viteza in localitate. El a refuzat semnarea PV si a primit dovada pentru 15 ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare parcare tudor9 tudor9 Buna ziua, doresc sa contest o amenda contraventionala pt parcare fara tichet si nu stiu daca as avea castig de cauza. Astfel doresc sa obtin un punct de ... (vezi toată discuția)