avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nota de constatare parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nota de constatare parcare

Buna ziua,
doresc sa contest o amenda contraventionala pt parcare fara tichet si nu stiu daca as avea castig de cauza. Astfel doresc sa obtin un punct de vedere obiectiv referitor la posibila admitere a contestatiei. In fapt, nota de constatare ce a fost intocmita nu contine si info. legate de calitatea agentului constatator (contine nume, prenume, semnatura, data) si din acest motiv as dorii sa o contest. Conform 0rdonantei 2/2001 art. 17, pv. incheiat atrage nulitatea in cazul in care se constata lipsa (data, semnatura etc) numelui, prenumelui si a calitatii agentului constatator. Credeti ca merita efortul? Suma nu e mare, dar chiar nu am chef sa platesc iar apoi sa rada cei de la caserie (inca un prost ce a platit, chiar daca nu e complet PV).
VA multumesc
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 16:00, 21 August 2009
In conditiile in care ,PV contine date eronate sau din contra nu contine date imperios prevazute ,aveti tot dreptul sa contestati in termen legal PV.In situatia in care contestatia dvs priveste erori de completare,lipsa observatii,martor,,in principiu aveti sanse de castig.
Contestatarea procesului verbal se poate face in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia .Un aspect doresc sa mentionez cu privire la plata amenzii : daca o achitati , si veti castiga procesul , aceasta va e restituita , daca , insa , il pierdeti , posibilitatea de a plati cuantumul injumatatit al acesteia nu va mai exista.
Sanse de castig , din cele mentionate de dumneavoastra, exista incat acest proces penal sa fie desfiintat.
In fapt, nota de constatare ce a fost intocmita nu contine si info. legate de calitatea agentului constatator (contine nume, prenume, semnatura, data) si din acest motiv as dorii sa o contest.

Ar mai trebui identificate si alte motive de nulitate , cel mentionat nu-mi pare suficient.
(ar atrage doar nulitatea relativa a procesului verbal de constatare a contraventiei )
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu cumva dv. aveti o nota de constatare in care contine in cam urmatoarele elemente :
Agentul X, constata ca masina cu nr........a stationat in parcarea.........din Mun.........in data de ........la ora de .......fara a avea/plati/afisa tichet de parcare, ...........semnatura agentului si data ........iar in josul hartiei scrie undeva .....Procesul verbal de sanctionare urmeaza sa fie comunicat ???? De ce va intreb, pentru ca in general firmele concesionare de parcarii asa procedeaza pun nota de constatare in geam si numai dupa aia intocmesc procesul verbal la care ataseaza si poza aferenta orei minutului, pentru ca acea simpla hartie denumita nota de constatare nu are nici o valoare , nu au cum sa dovedeasca faptul ca ati primit-o daca a luat-o vantul ??!!! Deci sfatul meu este sa asteptati P_V acasa el trebuie intocmit in termen de 60 de zile de la savarsirea faptei si comunicat in termen de 30 de zile de la intocmire, daca aceste termene nu sunt respectate sau daca P_V mai contine si alte greseli contestatil .....nu platiti nimic in baza Notei de constatare, sa va trimita Proces Verbal cum cere legea, cu confirmare de primire ......
asteptati sa vi se comunice pv de constatare...doar acesta poate fi contestat nu si nota de constatare
inca un prost ce a platit, chiar daca nu e complet PV).

Userul aminteste de un proces verbal de constatare a contraventiei.

Alte discuții în legătură

Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare intraveno intraveno Salut,am si o problema legata de PV Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva ... (vezi toată discuția)
Termen de comunicare a pv de contraventie ContSters112361 ContSters112361 Am fost oprit in trafic pe 11.10.2009 ora 0,30 si dupa verificarea tutror actelor am fost amendat pt ca nu am purtat centura de siguranta, desi eu am purtat ... (vezi toată discuția)
Pv amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa? olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o ... (vezi toată discuția)