avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV de contraventie

Problema este urmatoarea:
In luna noiembrie mi s-a intocmit un PV pt. ca nu purtam centura. Nu l-am semnat, dar agentul nu mi l-a dat spunand ca o sa-mi fie trimis cu posta. Cu posta nu l-am primit dar prin luna decembrie m-am trezit cu PV afisat pe usa de la apartament. Nu l-am contestat atunci pt. ca nu am semnat de primire. Acum, in luna martie am primit o somatie de la primarie ca s-a inceput executarea silita a sumei din PV.
1. Comunicarea PV a fost facuta legal?
2. Executarea PV nu s-a prescris?
3. Pot face contestatie impotriva somatiei?
4. Se mai poate contesta PV?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 10:37, 17 Mai 2008
dorin.tunsoi a scris:

corect, sarcina ei era sa verifice procentajul de amenzi platite ....
cred ca ideea de la care a pornit a fost ca la un moment dat a dat peste un proces verbal pe care lipsea stampila (asta inseamna ca cel amendat nu a luat la cunostiinta contraventia), drept urmare nu stia cum sa procedeze cu acel proces verbal si in ce categorie s ail incadreze


Nu crezi ca trebuia sa expuna speta si sa ceara lamuriri??
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de amenda incheiat in lipsa carmen ala carmen ala Ce putem face in situatia in care o institutie de control sustine ca a incheiat un proces verbal de amenda in lipsa, in conditiile in care nu ne-a fost adus ... (vezi toată discuția)
Termen de comunicare a pv de contraventie ContSters112361 ContSters112361 Am fost oprit in trafic pe 11.10.2009 ora 0,30 si dupa verificarea tutror actelor am fost amendat pt ca nu am purtat centura de siguranta, desi eu am purtat ... (vezi toată discuția)
La ce interval de timp se prescrie o amenda Sever Simion Sever Simion Am auzit ca daca nu ti se comunica procesul verbal de contraventie intr-un timp X, atunci amenda se considera prescrisa. Care este acel interval conform legii ... (vezi toată discuția)