avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV de contraventie

Problema este urmatoarea:
In luna noiembrie mi s-a intocmit un PV pt. ca nu purtam centura. Nu l-am semnat, dar agentul nu mi l-a dat spunand ca o sa-mi fie trimis cu posta. Cu posta nu l-am primit dar prin luna decembrie m-am trezit cu PV afisat pe usa de la apartament. Nu l-am contestat atunci pt. ca nu am semnat de primire. Acum, in luna martie am primit o somatie de la primarie ca s-a inceput executarea silita a sumei din PV.
1. Comunicarea PV a fost facuta legal?
2. Executarea PV nu s-a prescris?
3. Pot face contestatie impotriva somatiei?
4. Se mai poate contesta PV?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 10:37, 17 Mai 2008
n-am inteles, purtai centura de siguranta?
e una din lucrurile bune, pe care cu japca, ne invata politia. sa purtam centura. pana la urma, asta era problema. tu ce vrei sa contesti?, ca pana la urma, amenda o vei plati, chiar daca lalai procedura de aducere la cunostinta. ce vei "castiga" este imposibilitatea de a achita 1/2 din minimul amenzii in 48 ore de la luarea la cunostinta.
succes
~ Conținut șters la cerere ~
polilex a scris:

In luna noiembrie mi s-a intocmit un PV prin luna decembrie m-am trezit cu PV afisat pe usa de la apartament.


Cate zile au trecut exact de la data aplicarii sanctiunii (intocmiri PV) pana la data comunicarii (afisarea pe usa apart.)?

Art.14 din OG 2/2001 prevede: "executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii"
am si eu o dilema! lucrez de putin timp intr-o institutie publica si mi s-a dat sa confirm amenzile.Am o amenda care nu e stampilata si nu are la "alte mentiuni" nimic completat.Pot sa ma leg eu ca instititutie de faptul ca ...chiar daca contravenientul nu a avut nimic de obiectat,trebuia politistul sa consemneze si acest lucru.....Dar cu stampila?In ord 92 prv.Codul de procedura fiscala si Ord 2 /2001 cea cu contaventiile nu am gasit nimic scris negru pe alb in legatura cu stampila.....cu toate ca stiu ca nu ar avea val juridica.Daca le-o refuz tb sa le scriu actul normativ!

sofia1975 a scris:

Pot sa ma leg eu ca instititutie de faptul ca ...chiar daca contravenientul nu a avut nimic de obiectat,trebuia politistul sa consemneze si acest lucru.....Dar cu stampila?



Raspunsul este NU. Contravenientul poate face contestatie la PV .

Alte discuții în legătură

Proces verbal de amenda incheiat in lipsa carmen ala carmen ala Ce putem face in situatia in care o institutie de control sustine ca a incheiat un proces verbal de amenda in lipsa, in conditiile in care nu ne-a fost adus ... (vezi toată discuția)
Termen de comunicare a pv de contraventie ContSters112361 ContSters112361 Am fost oprit in trafic pe 11.10.2009 ora 0,30 si dupa verificarea tutror actelor am fost amendat pt ca nu am purtat centura de siguranta, desi eu am purtat ... (vezi toată discuția)
La ce interval de timp se prescrie o amenda Sever Simion Sever Simion Am auzit ca daca nu ti se comunica procesul verbal de contraventie intr-un timp X, atunci amenda se considera prescrisa. Care este acel interval conform legii ... (vezi toată discuția)