BFX2 a scris:
Am auzit ca daca nu ti se comunica procesul verbal de contraventie intr-un timp X, atunci amenda se considera prescrisa.
Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii.
BFX2 a scris:
Cum scap de ea atunci? Mentionez ca mi-a fost aruncata pe presul de la usa in plic DESCHIS, dupa 42 de zile de la data la care mi-a zis ca ma amendeaza. Mentionez ca nu a scris nici un PV atunci, doar a zis ca ma amendeaza. Nici martori nu a avut, decat cei doi politisti erau.
Scrie in PV unde si in ce termen se contesta, desigur termenul curge de la data cand ati gasit amenda pe pres. Formulati o contestatie, detaliati faptele si depuneti contestatia la judecatorie. Solicitati sa vi se probeze de catre politie modul in care vi s-a facut comunicarea PV la domiciliu si daca a fost respectata procedura. Verificati PV de amenda daca intruneste conditiile de fond si forma si eventual ridicati exceptii pe aceasta chestiune. Dzeu sa va ajute.