avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 1000 lei amenda pt ca eram la benzinarie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

1000 lei amenda pt ca eram la benzinarie

buna seara!
astazi in jurul orei 13 am fost la peco sa alimentez. fiind ud pe jos am intrat in peco cu frana de mana, intorcand masina la 180 grade (de la intrarea in peco pana la pompe sunt 2-3 sute de metri) fara a pune in pericol siguranta publica.
in timp ce alimentam, o masina de politie a oprit in fata masinii mele. din ea a coborat un agent de politie (care era singur in masina) si mi-a cerut documentele personale cat si cele ale autoturismului. i-am spus ca nu ii prezint nici un act pentru ca nu ma aflu pe un drum public, deci nu circul si ca daca doreste sa vada actele sa ma astepte la iesirea din benzinarie cu paleta in mana si pe drumul public. la insistentele dansului am prezentat totusi permisul si buletinul deoarece a spus ca vrea doar sa se convinga ca am permis de conucere. a notat datele mele personale pe un carnetel si mi-a inapoiat actele.
acum o jumatate de ora m-a sunat un angajat al statiei peco si mi-a spus ca trebuie sa-l caut pe domnul politist sa vorbim, altfel o sa primesc acasa o amenda de 10 milioane de lei vechi pentru tulburarea linistii publice. dansul spune ca in timpul manevrei efectuate de mine au scartait rotile, insa dansul se afla la cel putin 400 de metri de mine deci nu sunt sigur ca daca ar fi scartait rotile ar fi auzit si dansul (dansul aflandu-se la volan si venind spre mine) si plus de asta, dupa cum am mentionat, carosabilul era ud. deci nu au scartait rotile. nu am auzit nici eu nici pasagerul meu.
acum as dori sa va intreb pe dumneavoastra daca poate sa-mi dea amenda mai sus mentionata si daca este legal ce vrea dansul sa faca.
eu am mai avut probleme cu agentul respectiv din cauza ca oprisem inainte de un indicator cu oprirea interzisa, dansul necunoscand legile de circulatie si acuzandu-ma ca masina mea parcata inainte de semn este parcata pe interzis si celelalte 11 parcate dupa semn sunt parcate regulamentar.
toate astea se intampla la mine la tara, unde dansul este cunoscut pentru abuzurile pe care le face si recunosc ca si mie imi place sa-l provoc sa faca abuz.
cand cineva greseste sau este prins cu o neregula politistii de aici obisnuiesc sa ne retina actele fara a completa vreun proces verbal si sa ne cheme a doua zi la sectie pentru a "sta de vorba". in caz ca nu v-ati dat seama dansii pretind anumite sume de bani pentru a ne inapoia actele si pentru a uita intamplarile din ziua precedenta.
acum dilema mea este: sa-i fac un flagrant sau sa-l las in pace, desi este a doua oara cand ma acuza pe nedrept
va multumesc anticipat pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:39, 11 Decembrie 2010
sesizare scrisa impotriva acelui agent ati facut?
nu am luat nici o masura. unde sa fac sesizare? si ce fel de sesizare? daca il denunt la anticoruptie ce pateste? n-as vrea sa-l bag in inchisoare dar nici sa scape basma curata nu-mi convine pentru ca este a doua oara cand am probleme cu dansul si de 20 de ani de cand este agent aici se aud numai povesti de genul asta cu el.
cel mai mult urasc politistii care fac exces de zel
Adevarul ca si dv ati gresind executand o manevra de derapaj controlat intr-un loc unde astfel de manevre pot avea consecinte grave: intr-o benzinarie. In ce priveste organizarea unui flagrant va spun ca este f.greu de organizat. Trebuie sa ai deosebuta incredere in colegii politistuli cu care vrei sa colaborezi la organizarea acestui flagrant.Mai gandeste-te.
inteleg dar dansul in loc sa ma amendeze pentru condus iresponsabil vrea sa-mi dea o amenda pentru tulburarea linistii publice. colegul dumneavoastra spunea ceva de o sesizare scrisa. unde trebuie sa fac aceasta sesizare? si ce o sa pateasca agentul de politie. nu vreau sa-i fac prea mult rau dar nici sa scape basma curata.
si spuneti-mi va rog daca din punct de vedere legal poate sa ma amendeze.
Daca exista martori care au asistat la aceasta"scena",chiar daca dvs,ati facut acea manevra,pentru a fi doar "interesant",practicile politistilor din comuna dvs sunt ilegale,iar daca acestea dateaza de mai mult timp,eventual impreuna cu alti consateni sau cu persoane fata de care a avut atitudini similare,formulati sesizare scrisa,impreuna la IGPR-Directia de Ordine Publica pentru a se lua cuvenitele masuri impotriva unor astfel de politisti.
Tacerea dvs ii va determina sa continue sa aiba astfel de practici

Alte discuții în legătură

Citatie (cauza privind stationarea neregulamentara) andreimineru andreimineru Acum cateva zile eram oprit cu masina, unde stationarea este interzisa si am observat o politista care amenda un batran handicapat( la propriu, ERA IN CARJE si ... (vezi toată discuția)
Buna seara . pe data de 10.11.2022 am fost oprit in trafic de ... Teofocsani88 Teofocsani88 Buna seara . Pe data de 10.11.2022 am fost oprit in trafic de către pentru ca am plecat mai tare de la semafor si au scârțâit puțin cauciucurile . Mi s a ... (vezi toată discuția)
Abuz politia locala Angel06 Angel06 Buna seara, Am si eu urmatoarea situatie. Un vecin care lucreaza la politia locala m-a reclamat ca am parcat neregulamentar (parcasem de fapt pe locul unde ... (vezi toată discuția)