avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie (cauza privind stationarea neregulamentara)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie (cauza privind stationarea neregulamentara)

Acum cateva zile eram oprit cu masina, unde stationarea este interzisa si am observat o politista care amenda un batran handicapat( la propriu, ERA IN CARJE si abia conducea un golf 3) . Bineinteles ca nu m-am dus si am asteptat sa plece. Am primit citatie si ma duc la politie azi. Ce pot sa spun acolo ? ( vreau sa fac si un pic misto si poate scap si de amenda ) oricum spun ca nu am fost eu :)) In oras e si firma autorizata care blocheaza roti, asa ca nu vad dc asa multa agitatie. Ce-i drept m-a sunat politista( am anunturi de vanzare pe masina) si am facut misto de ea la telefon cand mi-a zis ca trebuie sa vin la politie:) CE E DE FACUT ???
Cel mai recent răspuns: andreimineru , utilizator 15:12, 13 Noiembrie 2011
Pai nu prea inteleg pt ce ati primit dv citatie. Daca va cer relatii cu privire la cine a condus masina dv. in data de ...., sunteti obligati sa le dati un nume, deoarece neraspunderea in termen la aceste solicitari constituie contraventie.
A-ti primit citatie probabil pt ca la randul dumneavoastra a-ti fost amendat si ulterior formulat plangere.
Solutionarea depinde de motivele pe care este intemeiata amenda de catre agentul constatator si totodata plangerea formulata de dumneavoastra.


Eu sunt proprietarul masinii in acte. Pana la urma ma duc sa vad ce zic ei la politie azi la 12. Mie sincer mi se pare o prostie sa se agite asa mult pentru o amenda de 60 de lei.
Pe mine m-a enervat politista care ii dadea amenda unui batran care abia se misca si de aceea am facut si un pic misto de ea la telefon. Oricum nici aici nu a procedat corect ca m-a sunat pe numarul meu de telefon sa-mi zica sa vin la politie :) Si abia azi a venit citatia acasa :)
Probabil o sa-mi spuna ca mi-a dat amenda in lipsa mea, eu nu voi recunoaste ca am fost eu si mai departe vom vedea ce si cum :)
Nu sunt de acord cu dv. Ati parcat intr-un loc nepermis si trebuie sa raspundeti pt asta. Iar in ce priveste acel batran handicapat nu are legatura cu dv si daca a comis o greseala nu inseamna ca trebuie iertat. Pt gradul de handicap respectiv are multe alte facilitati nu si pe aceasta de a fi scutiti de amenzi in trafic. La politie puteti spune ca nu ati fost dv la volan dar va trebui sa spuneti cui i-ati imprumutat masina si o sa dati din colt in colt. S-ar putea sa iasa mai rau decat daca ati cinstit si ati recunoaste fapta.

Alte discuții în legătură

Belea ajutor palos palos Salut asi dori sa fiu ajutat intr-o zi m-am certat cu prietena facand galagie in casa ei pe la ora 15:00-mam certat cu ea vreo 10 min aproximativ dupa ce am ... (vezi toată discuția)
1000 lei amenda pt ca eram la benzinarie sevraj929 sevraj929 buna seara! astazi in jurul orei 13 am fost la peco sa alimentez. fiind ud pe jos am intrat in peco cu frana de mana, intorcand masina la 180 grade (de la ... (vezi toată discuția)
Citatie maver maver am fost sunat de un agent de politie si mi-a propus sa ma prezint la sediul lor pentru a-mi aduce la cunostinta de o citatie in care o persoana se plange de ... (vezi toată discuția)