avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Angajatorul refuza eliberarea adeverintei care atesta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Angajatorul refuza eliberarea adeverintei care atesta activitatea lucrata in grupa de munca

Care este motivul pentru care o societate nu doreste sa elibereze o adeverinta de grupa unui salariat?
Mentionez ca altor salariati le-a fost eliberata adeverinta, dar mamei i se spune ca nu mai pot elibera adeverinta de grupa.
Daca ii da in judecata ne costa ceva procesul?
Pentru ca sincer cred ca este reavointa din partea celei de la personal, si nu pot decat sa ii dau in judecata.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:28, 10 Decembrie 2010
Procesele privind litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru.Ramane onorariul avocatului,dar cereti cheltuieli de judecata.

andymaurul
Din cele postate ,,...mamei i se spune...", intelegem ca nu s-a depus o cerere scrisa la angajator .Mama sa formuleze o astfel de cerere (faceti si o copie), sa solicite numar de inregistrare. In raspuns societatea trebuie sa motiveze cumva refuzul eliberarii adeverintei.
Acesta copie va fi necesara si daca ii veti da in judecata.
1. Din Codul muncii:
Art.34 (5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Art. 276. - (1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:

b) incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 34 alin. (5), cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei;

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

2. Adresati-va ITM!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in instanta Martin Ioan Martin Ioan Buna ziua!Unde trebuie depusa o cerere de chemare in instanta a unei societati care nu poate sa imi elibereze o adeverinta cu grupa de munca decat peste 1 ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de venit pentru banca FloriLarisa FloriLarisa Buna ziua, Am nevoie de o adeverinta de venit de la firma(lucrez la privat) pentru un credit prima casa si angajatorul refuza vehement sa mi-o elibereze pe ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime cosminghe cosminghe Buna ziua, Unde trebuie sa solicit adeverinta de vechime la ITM sau la societatiile la care am muncit? La una din societati am fost dat ... (vezi toată discuția)