avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz eliberare adeverinta de venit pentru banca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz eliberare adeverinta de venit pentru banca

Buna ziua,

Am nevoie de o adeverinta de venit de la firma(lucrez la privat) pentru un credit prima casa si angajatorul refuza vehement sa mi-o elibereze pe motiv ca el nu este de acord ca angajatii sa faca credite in perioada asta, atat mie cat si altor colege. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 4 Iunie 2010
1. Din Codul muncii:
Codul muncii:

Art.34 (5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Art. 276. - (1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
b) incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 34 alin. (5), cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei;
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

2. Sesizati ITM care va poate ajuta.
FloriLarisa a scris:

Buna ziua,

Am nevoie de o adeverinta de venit de la firma(lucrez la privat) pentru un credit prima casa si angajatorul refuza vehement sa mi-o elibereze pe motiv ca el nu este de acord ca angajatii sa faca credite in perioada asta, atat mie cat si altor colege. Ce pot sa fac?

Un motiv absurd de a refuza eliberarea unei astfel de adeverinte ...ii puteti spune ca poate sa nu-si ia angajamentul ca, pe perioada cât sunteti angajatul societatii, fără îndeplinirea altei formalităţi, să va reţina din salariul şi să vireze în contul Băncii sau în contul persoanei care s-a subrogat în drepturile creditorului, la solicitarea băncii, sumele comunicate până la achitarea integrală a debitului.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta emilia-gabriela emilia-gabriela Buna ziua, Am solicitat in scris si verbal, copie conforma cu originalul dupa cartea de munca, precum si o adeverinta tip pentru banca, pentru a putea lua ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta bgeorgeta bgeorgeta daca un angajator refuza sa elibereze adeverinta necesara depunerii dosarului pentru crestere si ingrijire copil, ce poate sa faca angajatul? (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza eliberarea adeverintei care atesta activitatea lucrata in grupa de munca danavisan danavisan Care este motivul pentru care o societate nu doreste sa elibereze o adeverinta de grupa unui salariat? Mentionez ca altor salariati le-a fost eliberata ... (vezi toată discuția)