avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz eliberare adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz eliberare adeverinta

daca un angajator refuza sa elibereze adeverinta necesara depunerii dosarului pentru crestere si ingrijire copil, ce poate sa faca angajatul?
Cel mai recent răspuns: bgeorgeta , utilizator 09:59, 6 Noiembrie 2009
1. Faceti o sesizare la ITM care pot interveni sa va elibereze adeverinta.
2. Iata ce spune Codul muncii:
Art.34 (5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Art. 276. - (1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
b) incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 34 alin. (5), cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei;
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pt recalculare pensie lotuss lotuss Buna ziua Am lucrat la chimopar si am cerut adeverinta pt. sporurile primite pentru a-mi recalcula pensia. Mi s-a spus ca nu mi se da decit daca o cer prin ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime cosminghe cosminghe Buna ziua, Unde trebuie sa solicit adeverinta de vechime la ITM sau la societatiile la care am muncit? La una din societati am fost dat ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta de venit pentru banca FloriLarisa FloriLarisa Buna ziua, Am nevoie de o adeverinta de venit de la firma(lucrez la privat) pentru un credit prima casa si angajatorul refuza vehement sa mi-o elibereze pe ... (vezi toată discuția)