avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta pt recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta pt recalculare pensie

Buna ziua Am lucrat la chimopar si am cerut adeverinta pt. sporurile primite pentru a-mi recalcula pensia. Mi s-a spus ca nu mi se da decit daca o cer prin proces.Va rog sa-mi spuneti care este Legea in baza careia institutia este obligata sa-mi elibereze adeverinta.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:00, 22 Februarie 2010
Buna ziua,
Conform at.5(3)din OUG nr.4/2005, sporurile care nu sunt inscrise in carnetele de munca se dovedesc prin adeverinte eliberate de angajatori.
Unitatea la care a-ti lucrat este obligata sa va elibereze adeverintele cu sporurile ce vi s-au acordat conform prevederilor legale din perioada respectiva, in caz contrar va puteti adresa instantei.
1. Iata ce spune Codul muncii:
Art.34 (5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
Art. 276. - (1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
...
b) incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 34 alin. (5), cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei;
...
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

2. Asadar adresati-va cu o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii ,contract de munca,demisie Virgil2380 Virgil2380 Sunt fost angajat a unei firme de stat,actualmente in faliment .Am solicitat la sediul firmei adeverinta cu vechimea si sporurile pe care le-am avut in firma ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta bgeorgeta bgeorgeta daca un angajator refuza sa elibereze adeverinta necesara depunerii dosarului pentru crestere si ingrijire copil, ce poate sa faca angajatul? (vezi toată discuția)
Urgent-adeverinta salariat chirita-alina chirita-alina Buna ziua! Am avut un contract de munca, perioada determinata care s-a incheiat la 1 august 2010. In momentul de fata sunt preluata in plata de casa de ... (vezi toată discuția)