avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestare amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestare amenda contraventionala

am primit o amenda de 500 roni pt ca am sunat la 112

scrie ca pot sa o contest in 15 zile la unitatea din care face parte agentul constatator.

Faptul ca trimit la Domnul Inspector al IGPR .. in loc de sectia 1 politie, are vreo consecinta negativa sau e chiar cel mai recomandat lucru?

Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters163516, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters163516 , utilizator 18:08, 10 Decembrie 2010
Contestatia impotriva PV se adreseaza judecatoriei responsabile locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
citez - Contravenientul poate face plangere impotriv procesului verbal de constatare in 15 zile de la comunicarea p.v.. Aceasta se depune la unitatea din care face parte agentul constatator.

Oare IGPR - nu e chiar unitatea din care face parte? incluzand sectia 1 politie la randul ei, respectiv dand greutate mai mare "plangerii" ? .. nu as vrea sa o inregistrez gresit
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters163516, utilizator
La secția 1 poliție. Ei o trimit spe soluționare la judecătorie.
Trimiterea contestarii amenzii catre Comandantul IGPR ... ar rezulta in descalificarea ei?
Ynocentta are dreptate. Contestatia se depune la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia.

In mod normal, conform legislatiei in vigoare, in cadrul procesului-verbal trebuie stipulata instanta la care se poate depune contestatia, in caz contrar sanctiunea este nulitatea procesului-verbal.

Alte discuții în legătură

Amenda cristitotora cristitotora Am primit o amenda administrativa . Unde pot depuna plangere : la judecatorie sau la sectia de politie care a emis procesul verbal (vezi toată discuția)
Termen contestatie amenda circulatie rutiera denis30 denis30 Am o mare rugaminte pt cine ma poate ajuta intr-o problema in care sincer nu mai stiu cum sa mai fac sau sa procedez, pe scurt ;Sunt din Iasi si-n data de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala mada08 mada08 Buna ziua, Tatal meu lucreaza ca paznic de noapte, are controale de la politie aproape in fiecare noapte pentru verificare. In data de 15.01.2011, un echipaj ... (vezi toată discuția)