Buna ziua,
Tatal meu lucreaza ca paznic de noapte, are controale de la politie aproape in fiecare noapte pentru verificare. In data de 15.01.2011, un echipaj a parcat langa baraca, iar tata a iesit afara, i-au cerut buletinul, nu-l avea la el, dar le-a dat datele, iar ei au inceput sa scrie un proces verbal pe care i-au spus tatalui meu sa-l semneze. Nu a semnat procesul verbal pe motiv ca nu avea ochelarii la el si nu vede ce scrie, i-au intrebat despre ce e vorba, iar ei au spus ca e doar un control de rutina si au plecat. Astazi a gasit in cutia postala amenda de la politie pe motiv ca dormea si amenda e de 300 de lei fara posibilitatea de a plati jumatate. Mentionez ca unde lucreaza el au camere de filmat, procesul verbal nu era semnat de tata si el nu dormea. Va rog frumos poate sa ma ajute cineva sa-mi zica ce sa facem, iar daca facem contestatie in instanta avem posibilitatea sa castigam? Cam cat dureaza o solutionare si cam cat costa. Va multumesc anticipat.
Puteti face plangere contraventionala in termen de 15 zile de la primirea PV.
Aceste plangeri nu se taxeaza, dar ar fi bine sa vada PV un avocat, la redactare politistii omit multe lucruri care un expert le vede, si poate va ajuta.
Multumesc pentru raspuns. Am mai citit si eu pe internet si am aflat ca un alt agent constatator nu poate fi martor ca persoana invinovatatita nu vrea sa semneze, iar acolo e o semnatura a unui politist coleg cu domnul care a intocmit procesul verbal.
(1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.
Si inca ceva, azi am fost la politia pe raza careia s-a intamplat incidentul, sa vedem ce putem face, iar cel de acolo ne-a spus ca sa depunem plangerea la judecatorie, dar din cate stiu se depune la politie impreuna cu dosarul, iar politia trimite dosarul la judecatorie. Multumesc inca o data.
Nu, se depune direct la judecatoria de care apartineti.
Alte discuții în legătură
Contestare p.v.
remus_agigea
pe 24 aprilie, am fost oprit de un echipaj de politie in Adjud ptr ca depasisem viteza legala. deoarece poza pe care mi-a aratat-o agentul era facuta din fata ... (vezi toată discuția)