avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

Buna ziua,
Tatal meu lucreaza ca paznic de noapte, are controale de la politie aproape in fiecare noapte pentru verificare. In data de 15.01.2011, un echipaj a parcat langa baraca, iar tata a iesit afara, i-au cerut buletinul, nu-l avea la el, dar le-a dat datele, iar ei au inceput sa scrie un proces verbal pe care i-au spus tatalui meu sa-l semneze. Nu a semnat procesul verbal pe motiv ca nu avea ochelarii la el si nu vede ce scrie, i-au intrebat despre ce e vorba, iar ei au spus ca e doar un control de rutina si au plecat. Astazi a gasit in cutia postala amenda de la politie pe motiv ca dormea si amenda e de 300 de lei fara posibilitatea de a plati jumatate. Mentionez ca unde lucreaza el au camere de filmat, procesul verbal nu era semnat de tata si el nu dormea. Va rog frumos poate sa ma ajute cineva sa-mi zica ce sa facem, iar daca facem contestatie in instanta avem posibilitatea sa castigam? Cam cat dureaza o solutionare si cam cat costa. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mada08 , utilizator 14:02, 28 Ianuarie 2011
Acum ceva vreme era valabila si depunerea contestatiei la politie, iar ei urmau sa o depuna la judecatorie. Intrucat, in anumite cazuri, procedura s-a dovedit ilegala, contestatia se depune numai la judecatoria de circumscriptie.
Ca in majoritatea cazurilor, PV-ul are greseli, deci poate si trebuie contestat in instanta. In maxim 15 zile de la primire/confirmare de primire.
Daca mai cautati, veti mai gasi greseli!!! Si aveti castig de cauza!

Bafta!
mada08 a scris:
Si inca ceva, azi am fost la politia pe raza careia s-a intamplat incidentul, sa vedem ce putem face, iar cel de acolo ne-a spus ca sa depunem plangerea la judecatorie, dar din cate stiu se depune la politie impreuna cu dosarul, iar politia trimite dosarul la judecatorie.

Nu, se depune la judecatoria in raza careia a fost savarsita contraventia. Art. 32 din OG nr. 2/2001 prevedea urmatoarele:
Art. 32. - (1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.
(2) Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
(3) Plangerea suspenda executarea. Plangerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii.

Alineatul 1 al art. 32 a fost declarat neconstitutional prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 953/2006, astfel ca a incetat sa mai produca efecte.
Va multumesc pentru raspunsuri, luni o sa ma duc la un avocat sa se uite pe pv pentru greseli si sa-mi redacteze o plangere. Va tin la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare p.v. remus_agigea remus_agigea pe 24 aprilie, am fost oprit de un echipaj de politie in Adjud ptr ca depasisem viteza legala. deoarece poza pe care mi-a aratat-o agentul era facuta din fata ... (vezi toată discuția)
Amendat fara a savarsi vreo contraventie faleza faleza am fost oprit de un agent de circulatie si dupa verificarea documentelor,a rovinietei ,a incarcaturii ,mi-a adus la cunostinta ca nu purtam centura de ... (vezi toată discuția)
Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie tikva tikva In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul ... (vezi toată discuția)