As dori sa stiu care sunt actele necesare pentru indemnizatia de crestere a copilului,in conditiile in care am nascut al doilea colil pe 1 septembrie 2010,cand ma aflam in concediu de crestere copil pentru baiatul nascut pe 30 decembrie 2008.De la Serviciul social de la Primaria unde locuiesc mi s-a spus ca intru in concediu de crestere pentru cel de-alI-lea copil incepand cu 31 decembrie 2010,dar in acest caz nu mai este nevoie sa treaca cele 126 zile de concediu pre/post natal ?Si inca ceva:adeverinta care atesta veniturile realizate in cele 12 luni dinaintea nasterii(in cazul meu e vorba de indemnizatia pentru primul copil) va fi semnata de catre cine?Multumesc.
-ACTE NECESARE
-cerere (Anexa 1 la Ord. 68/2009 al MMSSF);
- certificatele de nastere ale tuturor copiilor nascuti dupa data de 1 ian 2006
-actul de identitate al solicitantului - (copie şi original);
-certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul (copie şi original), -certificatele de naştere ale tuturor copiilor născuţi după data de 1 ianuarie 2006 (copie şi original);
-actele doveditoare privind realizarea de venituri precum şi nivelul lunar al acestora eliberate de angajatori sau autorităţi competente sunt următoarele:
adeverinţă eliberată de angajator (Anexa 2 la Ord. 68/2009 al MMSSF) din care să rezulte că persoana îndreptăţită: a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei naşterii copilului,
nivelul lunar al acestora, prima şi ultima zi de concediu de maternitate.
-dosar cu şina din carton
Adeverinta trebuie semnata in cazul dmv de catre angajator..
Buna ziua as dori sa stiu daca prenatalul afecteaza indemnizatia adica eu m-am intors la munca pe data de 16 August 2010 si o sa nasc pe 1 August 2011 si as dori sa stiu daca imi iau prenatal imi afecteaz la cei 75% indemnizatie pentru crestere a copilului tinand cont ca nu se implinesc 12 luni in luna Mai as intra in prenatal vrau sa stiu cum imi afecteaza
va multumesc