avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari

Buna dimineata,

Sintem proprietari de terenuri proprietate privata+cota indiviza intr-un condominiu aflat in intravilanul Comunei Corbeanca.
Ma poate ajuta cineva indicindu-mi un avocat sau o firma care sa ne ajute la infiintarea unei asociatii de proprietari?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: cppuser , utilizator 10:44, 10 Decembrie 2010
Puteti sa va infiintati asociatia si singuri, proprietarii acelui condominiu, delegand un comitet de infiintare care sa procedeze conform Legii 230/2007 si a HG 1588/2007.
Avem si noi aici, pe forum, in sectiunea noastra la topicul Documentatie specifica asociatiilor de proprietari un ghid de infiintare asociatie de proprietari.
Va puteti orienta dupa acest ghid.
Va multumesc pentru raspunsuri si-mi cer scuze pentru gafa involuntara.
Voi cauta pe forum ghidul de infiintare.
Nu ati facut nicio gafa, doar ca va spuneam ca va puteti ocupa si singuri de acesta problema.
Iata adresa "ghidului" (nu se numeste chiar asa) :)
www.avocatnet.ro/content/con...
Noi chiar vrem sa ne ocupam singuri, dar credem ca ne-ar fi prins bine niste sfaturi pe niste probleme punctuale, de exemplu: unii dintre noi insista sa prindem in statutul asociatiei o prevedere ca vinzarea proprietatii sa respecte dreptul de preeemptiune(sa fie anuntati ceilalti proprietari iar acestia sa-si poata declara interesul in termen de 30 de zile si numai dupa aceea , daca nici unul dintre ceilalti proprietari nu este interesat, proprietarul sa poata vinde terenul cui vrea el).
Eu -de exemplu- citind legea circulatiei juridice a terenurilor (54/1998) si legea 247/2005 consider ca o asemenea prevedere este contrara legii si as vrea sa n-o prindem in statut.
... si multumesc mult de tot pentru ghid. :) Acum il citesc.

Alte discuții în legătură

Blocul meu nu are asociatie de proprietari. cum putem face una? babyshon babyshon Blocul in care locuiesc de curand (Bucuresti, Titan) nu are asociatie de proprietari, iar fara aceasta nu ne putem inscrie pentru izolarea blocului. ... (vezi toată discuția)
Constituire asoc.proprietari in bloc nou, cu 4 ap. necumparate inca migaste migaste la adunarea generala de constituire a asoc. trebuie sa fie prezenta jumatate plus 1 dintre proprietari; daca nu sunt cumparate toate apartamentele, pot hotara ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari Daniela Sebe Daniela Sebe Se poate infiinta asociatie de proprietari fara acordul tuturor proprietarilor? (vezi toată discuția)