buna ziua.
va rog sa-mi spuneti daca la casa de pensii se i-a in considerare vechimea trecuta in carnetul de munca pentru ani 1968-1975.mentionez ca nu se pot scoate adeverinte de la societatile in care s-a prestat activitate, deoarece nu mai sunt sau nu se gasesc statele de plata.
multumesc
Sporul de vechime care se utilizeaza la stabilirea punctajelor anuale este urmatorul:
a)Perioada 01/03/1970-01/09/1983:
3% pentru o vechime in munca totala cuprinsa intre 5-10 ani
5%.......intre 10-15 ani
7%.......intre 15-20 ani
10% peste 20 de ani
b)Perioada 01/09/1983-01/04/1992:
3% pentru o vechime in munca totala cuprinsa intre 3-5 ani
6% .......intre 5-10 ani
9% .......intre 10-15 ani
12%......intre 15-20 ani
15% peste 20 de ani.
Pentru perioada dupa 01/04/1992 sporul de vechime utilizat la stabilirea punctajelor anuale este cel inregistrat in carnetul de munca.O zi buna.
Nu inteleg de ce toata lumea solicita / elibereaza adeverinte pentru perioade inscrise in carnetul de munca. :wassat:
Bineinteles ca cei de la pensii vor avea in vedere toate perioadele din carnetul de munca, asa cum ii obliga prevederile Legii nr. 19/2000. Chiar daca Decretul 92/1976 va fi abrogat, pentru perioade anterioare abrogarii lui si potrivit art. 1 din acest act normativ, "carnetul de munca este actul oficial prin care se dovedeşte vechimea în munca, vechimea neîntreruptă în munca, vechimea neîntreruptă în aceeaşi unitate, vechimea în funcţie, meserie sau specialitate (...).".
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensii
lilyana59
As dori sa stiu daca in anii 80-90 se acorda spor vechime si la citi anise adauga.mentionez ca am lucrat la Inspectoratul de Protectia Plantelor si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata
getazan
Am verifcat graficul (grila )de calcul a pensiei si am constatat erori ex.la 3 luni spor de vechime 12 in loc de 15sau o aeverinta eliberata de o unitate la ... (vezi toată discuția)