avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in ce categorie de munca se afla meseria de casier ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in ce categorie de munca se afla meseria de casier incasator de teren?

Buna ziua.Puteti sa-mi spuneti in ce categorie de munca se afla casierii incasatori de teren care umbla in geanta cu sute de mii de roni?Indiferent de vreme,ploaie ,ninsoare,viscol,canicula,ger,zi sau noapte?Se pare ca nu se da nici-o importanta acestei meserii care consta in a strange banii din poarta in poarta ,din usa in usa in conditiile mai sus mentionate si nu se ia in calcul si pericolele la care sunt expusi acestia.Stie cineva ceva despre asta?Pot fi obligati angajatorii care au acest gen de angajati sa-i trateze legal,sau macar exista vreo lege care sa arate in ce grupa de munca ar trebui sa se incadreze?Oare se mai poate face munca de teren la 60 ani? Cu respect astept raspuns
Cel mai recent răspuns: aslon , utilizator 20:15, 16 Decembrie 2010
Cred ca sunt incadrati la conditii normale de munca ....
asta am inteles..conditii normale de munca...dar este corect incadrata?
Locurile de munca in conditii deosebi/speciale reprezinta acele locuri de munca unde exista factori de risc profesional, care, prin natura sarcinii de munca si a conditiilor de realizare a acesteia, conduc in timp la reducerea prematura a capacitatii de munca, la imbolnaviri profesionale si la comportamente riscante in activitate, cu urmari grave asupra securitatii si sanatatii angajatilor si/sau a altor persoane.

pai..dumneavoastra stiti cu ce se mananca meseria asta?sa umbli prin vant ,ploaie ,ninsoare,viscol,canicula,din poarta in poarta,sa nu-ti poti respecta orele de masa ,sa nu te poti hidrata deoarece nu ai unde sa-ti satisfaci anumite nevoi fiziologice.....sa mergi ore intregi pe jos ..in conditiile meteo mai sus amintite...plus faptul ca ai asupra ta bani...fff multi bani...400 mil odata,...astea nu se iau in discutie?lucrul cu omul deasemenea nu se ia in discutie?dar un postas in ce categorie de munca intra?el pana la varsta face teren?cei ce clasifica meseriile ca fiind sau nu dificile si riscante pt viata si sanatatea angajatului , cred ca n-a iesit din birou o zi.dupa parerea mea si croitoria si cusutul la masina este o munca ff grea .
Din pacate pentru dvs, stiu cu ce se mananca aceasta meserie ... insa legislatia nu este facuta de mine, ci de niste oameni care nu stiu cum este realitatea in teren. :(

Alte discuții în legătură

Neacordarea conditiilor de munca de catre angajator. Om mare Om mare Buna ziua. Ma numesc Serban Florin din Cernavoda si activez ca POMPIER la Centrala Nucleara din martie 2003 si angajatorul ne-a incadrat pe toti cei 81 de ... (vezi toată discuția)
Intrebare mmmada mmmada O persoana care lucreaza cu un copiator ar trebui sa sa primeasca vreun spor? (vezi toată discuția)
Categoria sudorului electric Pescar.80 Pescar.80 Ce categorie avea sudorul electric inainte de 1989 mai precis la Ascensorul in Bucuresti intre 1972-1984? Cu respsct. (vezi toată discuția)