avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare

O persoana care lucreaza cu un copiator ar trebui sa sa primeasca vreun spor?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Angelica Fortuna , Consultant resurse umane 23:31, 27 August 2009
Da ...cred ....de toxicitate....dar daca exista CCM si este negociat, primiti, daca nu ,nu.
gabescu a scris:

Da ...cred ....de toxicitate....dar daca exista CCM si este negociat, primiti, daca nu ,nu.

Toxicitate? Ce substante toxice emana un copiator?
Hai sa dam sporuri si pentru ca se trezeste dimineata si merge prin praf si aerul poluat pana la servici.
UN copiator care sta langa tine si functioneaza frecvent emana intradevar substante toxice ( de la tusul incalzit), va garantez...

Mai demult cei ce lucrau cu ele frecvent primeau intradevar spor de noxe.

Acum acordarea de sporuri este la latitudinea angajatorului.
iar incadrarea unui post in grupa a 2-o de munca datorita expuenrii al un mediu toxic, este o procedura cam complicata si mult mai restrictiva decat era acum 20 de ani, nu am auzit sa se mai fi facut incdrari in grupa de munca cu conditii deosebite cam de multisor (legislatia s-a schimbat in timp toot datorita politicii...)
1. Nu e nici o legatura intre acordarea unor sporuri (cum ar fi cel pentru toxicitate) si incadrarea in locuri de munca cu conditii deosebite (fosta gr.a II-a de munca). Adica ele pot exista independent una de alta.
2. Poti primi spor fara sa fii incadrat in loc de munca cu conditii deosebite si invers.
2. Poti primi spor fara sa fii incadrat in loc de munca cu conditii deosebite si invers.

Intr-adevar nu este vorba de conditii normale si speciale de lucru. Daca angajatorul vrea va da spor, daca nu, nu. Nu exista o lege pentru asa ceva. Mai nou sporurile sunt introduse in salariu. Parerea mea personala - este in favoarea angajatorului.
AngiF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesorii de chimie sunt incadrati in conditii de munca speciale? elena55 elena55 profesorii de chimie sunt incadrati in conditii de munca speciale? (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a ii-a de munca nutzu313 nutzu313 Buna ziua. Am lucrat in perioada 2007-2011 in cadrul unei prefecturi. In fisa postului si in contractul de munca am mentiuni facute precum ca imi desfasor ... (vezi toată discuția)
incadrare in grupa i sau ii ulterior pensionarii Ana Maria Vlad Ana Maria Vlad Am lucrat peste 25 de ani cu aparatura emitatoare de radiatii X fara a primi drepturile legale. Mentionez ca alti colegi, din alte institutii, indeplinind ... (vezi toată discuția)