avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare divort

Buna seara,
v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema:
Daca judecatoria declara desfacuta casatoria, irevocabila in ceea ce priveste divortul, cu drept de apel in ceea ce priveste numele in 30 de zile, in cat timp
pot avea hotararea definitiva si irevocabila.
Domiciliul unde ar trebui sa primesc hotararea prin posta este la fostul sot,
foarte posibil sa nu ma anunte...
Precizez ca divortul a fost cu acordul partilor, iar cele 30 de zile de la pronuntare
au trecut de aproximativ 2 saptamani.

Multumesc ,

Clara
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 18:05, 10 Decembrie 2010
puteti obtine sentinta de la arhiva judecatoriei, nu este nevoie sa asteptati comunicarea ei la domiciliu.
Va multumesc pentru raspunsul prompt, revin cu o intrebare:
Se poate ocupa avocatul ?
Puteti merge la arhiva judecatoriei ce a solutionat dosarul si sa faceti o cerere pentru eliberarea unei copii dupa sentinta. Daca a trecut si termenul de 30 de zile, o si puteti legaliza. De asemenea, este posibil ca sentinta sa nu fie motivata inca si implicit necomunicata, de aceea sotul sa nu va fi anuntat.
ridicati hotararea personal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta divort bianca20 bianca20 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu descifrarea unei sentinte de divort, comunicata prin posta la data de 20.06.2011. Infatisarea a avut loc in ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort mihaelach mihaelach Pot sa-mi schimb cartea de identitate daca hotararea de divort nu este stampilata cu mentiunea definitiva si irevocabila daca in aceea hotarare se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)