avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lege 202/2010
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lege 202/2010

Pentru ca legea 202/2010 a modificat art.278 indice1 c.proc pen., iar hotararea instantei de fond este definitiva. ( practic s-a inlaturat calea recursului) . Plangerea s-a facut la judecatorie. Poate fi atacata in apel la Tribunal ?
Da, si mie imi pare ca s-a inlaturat calea recursului.
De atacat o puteti ataca dar se va respinge ca inadmisibila daca este asa cum credeti dvs.
Din cum formulati intrebarea, dumneavoastra sperati ca in conditiile in care nu mai exista recurs, poate puteti folosi calea de atac a apelului. Raspunsul l-a dat colegul meu mai sus. Si eu sunt printre cei care regret ca nu mai exista aceasta cale de atac
In cocuzie se poate ataca la Tribunal daca aduc probe ca mai sunt si alte infractiuni de care nu a tinut cont judecatorul ?
Singura cale de atac pe care o prevedea codul de procedura penala inainte de intrarea in vigoare a legii 202/2010, pentru sentintele pronuntate in plangerile intemeiate pe art.278 indice1 c.proc.pen.era recursul.
Cum prin modificarea intervenita se inlatura unica cale de atac, hotararea este definitiva, deci nu mai exista nici o alta cale de atac.
De aceea v-am si aratat textul aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
topic plangere ordonanta procuror.:sorry:
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, si mie imi pare ca s-a inlaturat calea recursului.
De atacat o puteti ataca dar se va respinge ca inadmisibila daca este asa cum credeti dvs.



Intrebarea pentru profesionistul practicant este daca vi se pare sau sunteti sigur.:-/

Hotararea pronuntata de prim instanta devine defintiva,conform art.XVIII pct.39 din Legea nr.202/2010

Alte discuții în legătură

Plangere ordonanta procuror zahsor zahsor Am facut plangere impotriva procurorului de scoatere de sub urmarire penala la JUDECATORIE . Am vazut ca pe portalul sedintelor ca este respinsa plangerea ... (vezi toată discuția)
Recurs plangere impotriva rezolutiei - admisibilitate colonelu81 colonelu81 Plingere penala . Procuror da NUP , procuror ierarhic superior confirma solutia , se face plangere impotriva solutiei la instanta . Instanta respinge plangerea ... (vezi toată discuția)
Mai exista recurs? liviuu liviuu Mai exista recurs de 10 zile impotriva unei sentinte judecatoresti de NUP? Am auzit diferite pareri printre care si una conform careia dupa legea 202 din 2010 ... (vezi toată discuția)