Am facut plangere impotriva procurorului de scoatere de sub urmarire penala la JUDECATORIE . Am vazut ca pe portalul sedintelor ca este respinsa plangerea mentinandu-se ordonanta procurorului cu specificatia DEFINITIVA . Nu este mentionata calea de atac urmatoare. Pot ataca sentinta la TRIBUNAL ? Cum , in apel sau in recurs ?
Pentru ca legea 202/2010 a modificat art.278 indice1 c.proc pen., iar hotararea instantei de fond este definitiva. ( practic s-a inlaturat calea recursului).
La articolul 278 indice 1, alineatul 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Hotararea judecatorului pronuntata potrivit alin. 8 al art.278 indice 1 este definitiva.
Avand in vedere ca pronuntarea instantei a fost in data de 07.12.2010 , dupa intrarea in vigoare a acestei legi, se aplica disp. legii 202/2010.
Daca pronuntarea avea loc inainte de intrarea in vigoare a legii, ati avut calea de atac prevazuta de codul de procedura penala nemodificat, adica recursul.
Art. XXIV. -
(1) Hotararile pronuntate in cauzele penale inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi raman supuse cailor de atac, motivelor si termenelor prevazute de legea sub care a inceput procesul. :sorry:
In mod concret legea nu ma da dreptul sa mai faci vreo plangere procurorului sau sa contesti decizia judecatorului in alta parte in Romania . Au vazut ca lumea a prins curaj sa conteste deciziile procurorilior si judecatorilor . In cazul meu considerati ca ramane numai recuperarea prejudiciilor sa le fac in proces civil sau in alt proces la CEDO ?
Lege 202/2010
zahsor
Pentru ca legea 202/2010 a modificat art.278 indice1 c.proc pen., iar hotararea instantei de fond este definitiva. ( practic s-a inlaturat calea recursului) . ... (vezi toată discuția)
Legea 202/2010
ContSters83761
Buna ziua.Va cer sprijinul pt. a putea intelege corect prevederile specifice din L202/2010.Conform prevederilor legii art xxiv ,hotararile pronuntate in cauze ... (vezi toată discuția)