avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs 278 indice 1 CPP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs 278 indice 1 CPP

Am primul termen de judecata intr-un recurs declarat inainte de intrarea in vigoare a Legii 202/2010, intr-un dosar ce are ca obiect recurs-278 indic. 1 CPP. Am vazut ca din 25.11.2010 dosarele care au ca obiect 278 indic. 1 CPP sunt definitive si nu se mai pot ataca cu recurs.

Ce fac in acest caz? Merg cu recursul mai departe sau poate sa imi ridice instanta vreo exceptie??

Si mai am o intrebare...cum hotararea nu mi-a fost comunicata in intregime, pot formula motivele de recurs oral?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:16, 4 Ianuarie 2011
Ar fi indicat sa formulati motivele de recurs in scris.
Recursul se va judeca in cazul dvs.
Nu , pentru ca dvs. ati primit pronuntarea inainte de intrarea legii 202/2010 in vigoare adica inainte de 26 nov.2010, ori in acest caz aveti calea de atac prevazuta inainte de modificarea codului de proc penala.
Va redau textul:
Art. XXIV. -
(1) Hotararile pronuntate in cauzele penale inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi raman supuse cailor de atac, motivelor si termenelor prevazute de legea sub care a inceput procesul.
(2) Procesele in curs de judecata la data schimbarii competentei instantelor legal investite vor continua sa fie judecate de acele instante, dispozitiile referitoare la competenta instantelor din Codul de procedura penala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, aplicandu-se numai cauzelor cu care instantele au fost sesizate dupa intrarea in vigoare a prezentei legi.

In privinta motivarii recursului oral, da aveti si aceasta posibilitate, insa cel mai bine era sa studiati dosarul si implicit hotararea pronuntata la arhiva instantei , pentru a putea formula si in scris motivele de recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere ordonanta procuror zahsor zahsor Am facut plangere impotriva procurorului de scoatere de sub urmarire penala la JUDECATORIE . Am vazut ca pe portalul sedintelor ca este respinsa plangerea ... (vezi toată discuția)
Furt calificat (recurs....apel) deea86 deea86 Buna seara,mai am si eu o intrebare,dupa ce se da o condamnare urmeaza un recurs,dar dupa acest recurs mai urmeaza ceva? apel sau altceva? mentionez ca este ... (vezi toată discuția)
Legea 202/2010 ContSters83761 ContSters83761 Buna ziua.Va cer sprijinul pt. a putea intelege corect prevederile specifice din L202/2010.Conform prevederilor legii art xxiv ,hotararile pronuntate in cauze ... (vezi toată discuția)