Am primul termen de judecata intr-un recurs declarat inainte de intrarea in vigoare a Legii 202/2010, intr-un dosar ce are ca obiect recurs-278 indic. 1 CPP. Am vazut ca din 25.11.2010 dosarele care au ca obiect 278 indic. 1 CPP sunt definitive si nu se mai pot ataca cu recurs.
Ce fac in acest caz? Merg cu recursul mai departe sau poate sa imi ridice instanta vreo exceptie??
Si mai am o intrebare...cum hotararea nu mi-a fost comunicata in intregime, pot formula motivele de recurs oral?
Va multumesc,
Nu , pentru ca dvs. ati primit pronuntarea inainte de intrarea legii 202/2010 in vigoare adica inainte de 26 nov.2010, ori in acest caz aveti calea de atac prevazuta inainte de modificarea codului de proc penala.
Va redau textul:
Art. XXIV. -
(1) Hotararile pronuntate in cauzele penale inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi raman supuse cailor de atac, motivelor si termenelor prevazute de legea sub care a inceput procesul.
(2) Procesele in curs de judecata la data schimbarii competentei instantelor legal investite vor continua sa fie judecate de acele instante, dispozitiile referitoare la competenta instantelor din Codul de procedura penala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta lege, aplicandu-se numai cauzelor cu care instantele au fost sesizate dupa intrarea in vigoare a prezentei legi.
In privinta motivarii recursului oral, da aveti si aceasta posibilitate, insa cel mai bine era sa studiati dosarul si implicit hotararea pronuntata la arhiva instantei , pentru a putea formula si in scris motivele de recurs.
Legea 202/2010
ContSters83761
Buna ziua.Va cer sprijinul pt. a putea intelege corect prevederile specifice din L202/2010.Conform prevederilor legii art xxiv ,hotararile pronuntate in cauze ... (vezi toată discuția)