avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat (recurs....apel)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat (recurs....apel)

Buna seara,mai am si eu o intrebare,dupa ce se da o condamnare urmeaza un recurs,dar dupa acest recurs mai urmeaza ceva? apel sau altceva? mentionez ca este vorba de un caz de furt calificat.Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:20, 9 Ianuarie 2012
Calea de atac este recursul care se judeca de catre Curtea de apel , potrivit prevederilor art.XXIV din Legea nr.202.2010
Articolul invocat mai sus , din Legea nr. 202/2010 prevede in alin. 1 ca hotararile pronuntate in cauzele penale inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi raman supuse cailor de atac , motivelor si termenelor prevazute de legea sub care a inceput procesul.
Din interpretarea per a contrario a acestor dispozitii rezulta ca hotararile pronuntate in cauzele penale dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 202/2010 sunt supuse cailor de atac , motivelor si termenelor prevazute de aceasta lege.
Ca atare , o hotarare pronuntata dupa intrarea in vigoare a Legii nr.202/2010 (25.11.2010) este supusa cailor de atac prevazute de legea noua - si anume recursului - de competenta Curtii de apel.
Interpretarea per a contrario a dispozitiilor art. XXIV din Legea nr. 202/2010 nu contravine nici spiritului legii de modificare a Codului de procedura penala si nici celorlalte norme tranzitorii.
Prin prevederile mentionate s-a prevazut competenta curtii de apel , ca instanta de recurs, de a judeca recursurile impotriva hotararilor penale pronuntate de judecatorii in prima instanta, cu exceptia celor date in competenta tribunalului
Da, recursul se va judeca de Curtea de Apel.
Dupa recurs nu veti mai avea nicio cale de atac in sensul in care va intereseaza si cu sanse reale de a se schimba ceva.Apelul nu il puteti exercita deoarece a fost exclus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs 278 indice 1 cpp crysenc21 crysenc21 Am primul termen de judecata intr-un recurs declarat inainte de intrarea in vigoare a Legii 202/2010, intr-un dosar ce are ca obiect recurs-278 indic. 1 CPP. ... (vezi toată discuția)
procedura penala marianavacaru marianavacaru in anul 2009 o judecatorie pronunta o hotarire intr-o cauza penala.Aceasta hotarire este atacata cu apel de catre parchet si de catre inculpati.Se judeca ... (vezi toată discuția)
Sentințele supuse apelului george_puchiu george_puchiu nelămurire mea constă în interpretarea art 361 alin. (1) lit a) Cod procedură penală, articol reglementat prin legea 202/2010 și care statuează că ... (vezi toată discuția)