Am fost angajata pe postul de economist la o sucursala teritoriala care apartine de o S.C. cu sediul central in Bucuresti (din sectorul 3). Am lucrat la aceasta soc. in perioada iunie 2006 - 25.08.2010.
La sfarsitul lunii iunie am primit de la sediul central o notificare prin care eram informata ca se vor desfiinta toate posturile de economist de la nivelul unitatilor teritoriale, datorita reorganizarii activitatii economico-financiare.
Colega mea de birou era incadrata pe postul de contabil, iar in luna iunie 2010 a fost trecuta pe postul de economist (lucru aflat de mine dupa plecarea mea din firma).
De asemenea, inainte de plecare, am facut un mic ,,sondaj de opinie" la cateva sucursale din tara si am aflat ca doar eu am primit o astfel de notificare, urmata de decizia de incetare a contractului de munca.
Stiu ca am avut la dispozitie 30 de zile sa contest decizia la tribunal, doar ca pe atunci eu nu aveam toate aceste informatii.
Este legal ce au facut, sa accepte un economist nou (care este inca angajat) si sa desfiinteze postul economistului cu vechime pe motiv de reorganizare?
Dar in momentul de fata, eu nu pot face o sesizare la ITM? Macar sa stiu ca in urma sesizarii mele firma va avea un control ... si eventual si o amenda :D (daca nu sper prea mult). Carui ITM ar trebui sa fac sesizarea? Are rost sa fac o asfel de hartie sau actiunea mea nu va avea vreo finalitate?
ITM nu are competenta de a aprecia restructurarea firmei ca fiind reala sau nu, doar instanta de judecata. depasind termenul de 30 de zile, nu mai puteti face nimic in aceasta privinta.
Ce doriti sa sesizati ITM-ului ? .... care ar fi neregula savarsita de angajator ? .. ceea ce doriti sa faceti dvs acum nu prea are reusita , intrucat ITM-ul nu are atributii jurisdictionale.
Plangere itm
skuba
am o intrebare.
In data de 18 mai., am decis ca dau demisia, de la firma unde lucram, si am facut o cerere de lichidare, scris cu mana, in care am mentionat ... (vezi toată discuția)