Trebuie sa recunosc ca aveti un mod foarte original de descriere a faptei :)
Sfatul meu, daca nu vreti sa aveti probleme, este sa va intelegeti cu partea vatamata. Banuiesc ca cei 8000 RON constituie despagubiri ( contravaloare dantura+daune morale). Ar trebui sa va interesati cam cat ar costa repararea prejudiciului referitor la dantura, la care sa mai adaugati o suma pentru daunele morale.
Stimate dle militar.
Se pare ca fapta comisa de dvs. nu e chiar de neluat in serios.
In intelesul art 182 al 2 C. penal , fapta intruneste elementele constituitve ale infractiunii de vatamare corporala grava , prin slutire, care se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 10 ani .
Nu cred ca sunteti in postura de a refuza o intelegere cu victima , in conditiile in care aceasta este de acord cu impacarea pentru suma de 8000 Lei . pe care eu o gasesc chiar rezonabila .
Eu i-as fi recomandat sa ceara mult mai mult . Oricum in instanta , se va constitui ca parte civila si va obtine , pe langa suma pretinsa , si condamnarea dvs. , ceea ce nu cred ca e in favoarea dvs.
Chiar daca ati beneficia de o condamnare la inchisoare , cu suspendare , tot ramane problema cazierului judiciar , deci adio armata .
Decizia va apartine .
Art. 182 cod penal reglementeaza infractiunea de vatamare corporala grava (7):
"Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Daca fapta a produs vreuna din urmatoarele consecinte: pierderea unui simt sau organ, incetarea functionarii acestora, o infirmitate permanenta fizica ori psihica, slutirea, avortul, ori punerea in primejdie a vietii persoanei, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 10 ani.
In eventualitatea in care sunteti condamnat,conform Legii nr.80/1995,privind Statutul Cadrelor Militare,va veti pierde calitatea militar,fiind trecut in rezerva.
Bine ar fi sa reusiti sa ajungeti la o intelegere,dar violenta nejustificata manifestata de un cadru militar,poate avea costuri mult mai mari
Ce ati facut dumneavoastra constituie o infractiune grava (vatamare corporala grava prin slutire)deoarece victima si-a pierdut 2-3 dinti din cate ati povestit, aceasta inseamna slutire si nu are nicio relevanta faptul ca printr-o interventie chirurgicala va arata la fel ca inainte. Sfatul meu, impacati-va cu victima si platiti cei 8000 RON (rezonabil) deoarece altfel veti suporta consecinte mult mai grave, riscati inchisoarea, daune si un cazier.